Održana 18. konferencija Mreže slijepih žena u sklopu aktivnosti edukacijsko- rehabilitacijskog treninga projekta „U ringu života“

Mreža slijepih žena

Održana 18. konferencija Mreže slijepih žena u sklopu aktivnosti edukacijsko- rehabilitacijskog treninga projekta „U ringu života“

U sklopu projekta „U ringu života“ u organizaciji Hrvatskog saveza slijepih od 5. do 10. srpnja u Premanturi pokraj Pule je održan edukacijsko- rehabilitacijski trening žena s oštećenjem vida. Susret je održan u nedavno obnovljenom edukacijsko – rehabilitacijskom kampu „ERKS“, potpuno prilagođenom slijepim i slabovidnim osobama.

Put preko prepreka

Žene s oštećenjem vida svakodnevno se susreću s brojnim preprekama i predrasudama, a da bi savladale osjećaj nejednakosti i da bi svoje potencijale u potpunosti razvijale i iskoristile, potrebno je stjecati samopouzdanje i jačati svoj identitet. Ovakvi su edukativni susreti  koncipirani tako da osnažuju i potiču žene s oštećenjem  vida da postanu proaktivne i punopravne članice društva.

S ciljem podizanja samopouzdanja te stvaranja novih vrijednih ideja i inicijativa za daljnje djelovanje slijepih žena na svim područjima, za polaznice kampa su tijekom petodnevnog boravka bile organizirane brojne aktivnosti i radionice pod stručnim vodstvom– od tjelovježbe, kreativnih radionica, razgovora o funkcioniranju udruga civilnog društva do savjeta o njezi tijela i modne revije. 

U ringu života

U ringu života  

Trogodišnji program „U ringu života“ pokrenuo je Hrvatski savez slijepih s misijom povećanja socijalne uključenosti i smanjenjem potrebe za institucionalizacijom osoba s oštećenjem vida, a sufinancira ga Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike. Konferencija Mreže slijepih žena jedna je od brojnih aktivnosti u sklopu ovog programa koji osigurava konkretnu podršku i razmjenu iskustava žena s oštećenjem vida.

Duga tradicija

Nacionalna krovna organizacija Hrvatski savez slijepih članica je Europske unije slijepih i  Svjetske unije  slijepih, a u lipnju ove godine obilježila je 75 godina djelovanja.  Promovirajući osnivačko geslo „Sami slijepi za slijepe“ odnosno „O nama uvijek s nama“, već dugi niz godina prepoznaje i podržava aktivno participiranje  žena u kreiranju misije i vizije Hrvatskog saveza slijepih i njegovih temeljnih udruga Članica, kroz rad Povjerenstva za žene kao savjetodavnog tijela  odnosno razvijanja Mreže slijepih žena u lokalnim zajednicama.

I ove godine slijepe žene potvrdile su svoje kvalitete, svoje talente, kreativnost, snagu i optimizam, iskazujući nove prijedloge, ideje i  inicijative za bolju budućnost. Hvala im na tome.

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Održana 18. konferencija Mreže slijepih žena u sklopu aktivnosti edukacijsko- rehabilitacijskog treninga projekta „U ringu života“

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.