Iz prve ruke – iskustva s Jala Neti tehnikom

jala neti

Autor ovog teksta već dulje koristi ovu tehniku ispiranja nosa i ne misli prestati. Razloga je puno.

Iz prve ruke

Dugo se borio s neprohodnim nosom. To ga je činilo osjetljivim na grlobolju, alergije i općenito probleme s disanjem. Uglavnom je mogao disati samo na usta, ne i na nos. Doktor mu je dijagnosticirao devijaciju septuma. Operacijom je to riješeno. Prohodnost nosa se malo popravila, ali svi navedeni problemi s grlom, nosom i plućima su se nastavili. Autor je upoznao tehniku Jala Neti na tečaju Joge te ju počeo primjenjivati.

Nakon nekog vremena u kojem je redovito primjenjivano ispiranje nosa, nos je postao prohodan. Time se riješilo i puno drugih problema. Jala Neti pomaže kod:

  • glavobolje,
  • razbistruje um,
  • opušta očne mišiće.

Naš savjet je da isprobate ovu tehniku bez obzira na to što će vam prvi puta kada ju vidite možda izgledati čudno ili vas čak i prestrašiti. Ne trebate se brinuti. Kod prvog ispiranja nosa osjetit ćete osjećaj koji niste nikada prije, osjećaj vode koja teće kroz nos. To je ugodan osjećaj. Voda nosi sve nečistoće sa sobom i ostavlja samo čist nos i smireni um.

jala neti

Uplašeni početnici kažu – “Ova tehnika je jako čudna”, “Bojim se” i slično

Mnogi se boje ove tehnike. Zapravo strah nije dobra asocijacija, možda bi bolje bilo reći da se mnogi gnušaju ove tehnike. Oni će reći: “Fuj, ja ne želim da mi voda curi kroz nos”.

Zanimljivo je da nitko ne osporava njezine blagodati za zdravlje, ali sve jedno puno ljudi će ju izbjeći u širokom luku.U nastavku donosimo jako zanimljivu anketu. Rađena je na uzorku od 200 sudionika, početnika u Jala Netiju. Oni su anketirani prije prvog ispiranja, nakon prvog ispiranja i onda opet nakon par mjeseci redovnog primjenjivanja. Pa pročitajte što su rekli o tehnici:

Nakon samo nekoliko ispiranja i usvajanja tehnike isti sudionici izjavljuju:

”Čist i osvježavajući osjećaj”.
”Dišem puno lakše”.
”Glava kao da mi je lakša i to je ugodno”.
”Osjećam mirise koje nikad nisam osjećao”.
”Nevjerojatno koje olakšanje”.
”Da sam barem ovu tehniku otkrio prije 50 godina”.
”Ovo je korisnije nego što sam mogao zamisliti”.
”Odlično za bolje razmišljanje, svi bi to trebali raditi”.
”Puno bolje za sinuse od lijekova koje sam probao”.

Kakva su vaša iskustva?

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   13

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: devijacija septuma, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu