Istražili smo najučinkovitije načine kako ojačati imunitet i pojačati prvu “liniju obrane” organizma

Kako ojačati imunitet - Beta Glucan

Prošla je godina dana otkad je COVID-19 zabilježen u Hrvatskoj, a kraj pandemije za sada se ne nazire. Još uvijek nemamo imunitet krda, odnosno prirodnu zaštitu od bolesti koja nastaje kada velik postotak populacije postaje imun na zaraznu bolest, bilo zbog toga što je bolest prebolio ili se cijepio. Stoga se s pravom mnogi među nama pitaju; što možemo sami učiniti da bismo podigli vlastiti imunitet i pomogli si u borbi protiv COVIDA-19, ali i ostalih virusa?

Znate li kako ojačati imunitet?

Svi dobro znamo da je industrijski prerađena hrana siromašna nutrijentima, zbog čega smo od početka pandemije do danas mogli primijetiti povećani promet na tržnicama i veću potražnju proizvoda s obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Većina nas se tako, za podizanje imuniteta, pouzdala u prehranu. 

Posljednjih godinu dana pazimo da u organizam unesemo što više vitamina C, zbog čega češće jedemo naranče i limune, ali i pijemo čajeve, poput čaja od šipka ili čaja od đumbira. No je li to dovoljno za jačanje imuniteta? Da su normalne okolnosti, vjerojatno bi bilo. Ipak, pandemija ne bira žrtvu, već kosi sve koji joj se nađu na putu, a dokazano kosi brže osobe slabijeg imuniteta. Ono što znamo sa sigurnošću je da dobar imunitet uvelike ublažava simptome raznih bolesti, pa tako i COVIDA-19. Dovoljan razlog da vam prezentiramo nekoliko učinkovitijih metoda za dizanje imuniteta.

Jak imunitet
Foto: Hug Your Life

Prirodni pripravci za dizanje imuniteta

Kako podići imunitet dobro su znale naše bake, koje su kod kuće same pravile razne pripravke za jačanje imuniteta. Narodna medicina tako se kune u smjesu češnjaka i meda, koja se uzima svakodnevno, na tašte. Ako želite ojačati imunitet, a pritom izgubiti i koju kilu, onda alternativna medicina preporučuje u vodi zakuhati đumbir, pa dodati limunov sok i med. I kurkuma, odnosno njen aktivni sastojak kurkumin, u kombinaciji s medom povoljno utječe na imunitet. Iako je ova egzotična biljka podrijetlom iz Južne Azije, danas začin od kurkume bez problema možete pronaći u trgovinama široke potrošnje.

Kada su u pitanju domaći pripravci za jačanje imuniteta, mnogi zagovaratelji prirodne medicine kunu se u djelotvornost lista masline. Ekstrakt lista masline smatra se jednim od najvećih prirodnih antibiotika, a da biste svom organizmu osigurali izvor oleuropeina, najaktivnijeg ljekovitog spoja iz lista, potrebno je pripremiti čaj od maslinova lišća ili ekstrakt unijeti u organizam kroz tabletu, odnosno kapsulu.

Ekstrakt lista masline
Foto: Hug Your Life

Vitamini za imunitet

Ako pak nemate volje spremati prirodne pripravke po bakinoj recepturi, potražite tablete ili kapsule za podizanje imuniteta, koje su jednako učinkovite, a jednostavnije za upotrebu. Na tržištu je dostupno zaista puno vitamina koji se mogu uzimati u kapsulama ili tabletama. Među poznatijima je svakako vitamin D, čija upotreba povećava stvaranje antimikrobnih peptida koji uništavaju staničnu stijenku bakterija, virusa i gljivica. Cink, koji utječe na stvaranje bijelih krvnih stanica, također je važnih sastojak u borbi protiv infekcija. No kada kupujete cink, savjetujemo vam da obratite pozornost na njegov oblik jer takozvani kelirani oblik cinka postiže najveću apsorpciju, zbog čega se preporučuje kako sportašima, tako i osobama sklonijima infekcijama.

Tu je i beta-glukan u kapsulama, čuvar imuniteta. Sinergija sastojaka beta-glukana s na primjer, vitaminom C, folnom kiselinom, cinkom, selenom i vitaminom D koji doprinose normalnoj funkciji imunološkog sustava, mogu pridonijeti bržem i učinkovitijem otklanjanju bakterijskih i virusnih infekcija te bržem oporavku organizma.

Najučinkovitije sredstvo za jačanje imuniteta

Kao što možete primijetiti, savjeta za jačanje imuniteta, kao i raznih pripravaka, bilo iz domaće radinosti ili prema farmaceutskim recepturama je puno. Pitate se zato imamo li našeg favorita za jačanje imuniteta? O da, imamo! Nakon što smo istražili razne metode za jačanje imuniteta, shvatili smo da sinergija beta-glukana s ostalim sastojcima za jačanje imuniteta daje najbolje rezultate. Ne brinite, to ne znači da ćete morati sve spomenute recepte napraviti kod kuće i domaće pripravke zatim svakodnevno konzumirati. Farmacija je dovoljno napredovala pa je sve vrijedne sastojke „upakirala“ u jednu kapsulu Beta Glucan Complexa.

Beta Glucan Complex 1+1 gratis
Foto: Hug Your Life

Beta Glucan Complex sastoji se tako od prirodnog, čak 90% visoko pročišćenog te najaktivnijeg 1,3-1,6 beta-glukana, složene molekule ugljikohidrata koja se dobiva iz kvasca, kao i ostalih standardiziranih sastojaka: kurkumina, suhog ekstrakta lista masline, cinka, vitamina C i D3 te folne kiseline i selena.

Zato, ako tražite jedinstveni proizvod na tržištu koji će pojačati prvu “liniju obrane” vašeg organizma, onda neka to bude Beta Glucan Complex

Članak uređen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   4

Foto: Hug Your Life

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Istražili smo najučinkovitije načine kako ojačati imunitet i pojačati prvu “liniju obrane” organizma

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.