Nim prah – ljekovita svojstva i upotreba

nim prah

Jeste li znali da su ljekovita svojstva Nim praha poznata već pet tisuća godina? Ova čudotvorna ljekovita biljka poznata je širom svijeta, a u Indiji su je smatrali svetom. Provjerite čemu neem zahvaljuje toliku popularnost i kako nam može pomoći..

Nim prah, kao što samo ime kaže, napravljen je od indijske biljke koja se zove neem i u posljednjih pet tisuća godina koristi se kao lijek.

Nim prah je poznat i kao Margosa drvo i ima anti-bakterijska, anti-protozalska, anti-parazitska i anti-gljivična svojstva. To ga čini vrlo efektivnim sredstvom u borbi protiv invazije bakterija i drugih infekcija izazvanih od strane mikroorganizama.

List biljke nim se može izraditi u prah ili se iz njega može izvaditi ulje. Ovi derivati su također vrlo efektivni, čak u istoj mjeri kao i originalan list, a osim toga lakše ih je primijeniti i koristiti.

Nim prah – kako nam može pomoći?

Kada se Nim prah nanese na ranu to pomaže u sprječavanju bilo kakve infekcije tijekom procesa ozdravljenje i ima određena anti-bakterijska svojstva koja pomažu u ubijanju bilo kojih infekcijskih bakterija.

nim prahListovi nima se također koriste kod kupanja jer pomaže tijelu da se nosi sa bilo kojem infekcijama koje mogu doći u dodir s kožom tijekom dana.

Voda s nim prahom također se može koristiti za tretiranje opeklina i pomaže u smanjivanju vidljivosti ožiljaka. Kada se nim prah nanese na tijelo, on je vrlo efektivan u opuštanju živaca i simptoma povezanih s artritisom, boli u leđima i boli u mišićima.

Također je vrlo koristan i kod gubitka kose, kao i kod sprječavanja prijevremenog pojavljivanja sijedih vlasi.

Kada se priča o njezi kože, nim prah može izliječiti akne i blaže ekceme. Vrlo je efektivan i kod svrbeža, osipa i određenih simptoma alergije na koži.

Nim prah također pomaže i kod tamnih kolutova ispod očiju te sprječava pretjeranu produkciju melanina koji je odgovoran za pigemntaciju i tamnu kožu. Kao dodatak tome, nim prah također usporava proces nastajanja bora zbog starosti. Uz nim prah, postoje i nim kapsule koje su isto tako efektivne.

Možemo zaključiti da je nim prah sjajan prirodni lijek, koji mogu koristiti osobe svake dobi za liječenje mnogih zdravstvenih tegoba. Zbog svojih čudotvornih svojstava, neem  je poznat diljem cijelog svijeta, a u Indiji se smatra svetim drvom.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.14 / 5   21

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: nim prah, nim prah za mršavljenje, nim prah nuspojave, neem prah, nim prah iskustva, neem prah nuspojave, prah za mršavljenje, neem prah za mrsavljenje, nim kapsule, biljka nim, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu