Recept: Sočni avokado muffini s višnjama
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Avokado, višnje, začini…. Savršena kombinacija koja je rezultirala predivnim okusom, a muffini….jednostavno se tope u ustima.
Smjesa je dovoljna za 8 komada, no mislim da slobodno možete odmah napraviti duplu….
Potrebni sastojci:
- 1 avokado (obavezno birajte zreliji)
- 100 g smeđeg šećera
- 0,5 dl suncokretovog ulja
- 125 g grčkog jogurta (grčki jogurt puno je kremastiji od ostalih, no preferirate li manje masne jogurte slobodno upotrijebite manje mastan)
- Vanilin šećer (vrećica)
- ¼ kavske žličice mljevenog cimeta
- Sol (prstohvat)
- Muškatni oraščić (svježe mljeveni, također prstohvat)
- ½ kavske žličice praška za pecivo
- 120 g integralnog brašna
- Višnje (zaleđene ili svježe)
Priprema:
- Avokado ogulite, izrežite na komadiće i štapnim mikserom pretvorite u pire.
- U pire dodajte šećer, vanilin šećer i ulje, miksajte dok ne dobijete gustu kremu.
- U kremu ulijte jogurt, dodajte cimet, sol, muškatni oraščić, prašak za pecivo, izmješajte i na kraju umiješajte brašno.
- Pripremite kalup za muffine. U kalup stavite papirnate košarice i u košarice žlicom stavljajte dobivenu smjesu. U svaki muffin utisnite 3-4 višnje.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na temperaturi od 150 stupnjeva (ukoliko koristite ventilatorsku pećnicu, u protivnom neka temperatura bude cca 160-170 stupnjeva).
- Pečene muffine ostavite u kalupu da se ohlade. Po želji ih možete posipati šećerom u prahu.
Uživajte u ovoj savršeno mekoj i sočnoj poslastici.
Želite li isprobati recepte ove autorice, javite joj se putem njezine Facebook stranice.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Važna je rana dijagnoza
Utrnuli prsti česta su pojava, ali kada trebate otići liječniku?
- Tomislav Stanić
- 1 min čitanja
Članak objavljen: