Recept: Sočni avokado muffini s višnjama
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Avokado, višnje, začini…. Savršena kombinacija koja je rezultirala predivnim okusom, a muffini….jednostavno se tope u ustima.
Smjesa je dovoljna za 8 komada, no mislim da slobodno možete odmah napraviti duplu….
Potrebni sastojci:
- 1 avokado (obavezno birajte zreliji)
- 100 g smeđeg šećera
- 0,5 dl suncokretovog ulja
- 125 g grčkog jogurta (grčki jogurt puno je kremastiji od ostalih, no preferirate li manje masne jogurte slobodno upotrijebite manje mastan)
- Vanilin šećer (vrećica)
- ¼ kavske žličice mljevenog cimeta
- Sol (prstohvat)
- Muškatni oraščić (svježe mljeveni, također prstohvat)
- ½ kavske žličice praška za pecivo
- 120 g integralnog brašna
- Višnje (zaleđene ili svježe)
Priprema:
- Avokado ogulite, izrežite na komadiće i štapnim mikserom pretvorite u pire.
- U pire dodajte šećer, vanilin šećer i ulje, miksajte dok ne dobijete gustu kremu.
- U kremu ulijte jogurt, dodajte cimet, sol, muškatni oraščić, prašak za pecivo, izmješajte i na kraju umiješajte brašno.
- Pripremite kalup za muffine. U kalup stavite papirnate košarice i u košarice žlicom stavljajte dobivenu smjesu. U svaki muffin utisnite 3-4 višnje.
- Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici 25 minuta na temperaturi od 150 stupnjeva (ukoliko koristite ventilatorsku pećnicu, u protivnom neka temperatura bude cca 160-170 stupnjeva).
- Pečene muffine ostavite u kalupu da se ohlade. Po želji ih možete posipati šećerom u prahu.
Uživajte u ovoj savršeno mekoj i sočnoj poslastici.
Želite li isprobati recepte ove autorice, javite joj se putem njezine Facebook stranice.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Ne trebaju vam utezi!
12 vježbi s vlastitom težinom za izgradnju mišića
- Tomislav Stanić
- 4 min čitanja
Članak objavljen: