Kako pripremiti vodu s okusom voća ili mente?

voda s limunom

Voda sa okusom odličan je način da oni koji baš ne vole vodu požele da je piju više, kao i za razvijanje navike pijenja vode kod djece. Voda s listićima mente, stručkom ružmarina ili majčine dusiše, s kockicama voća izgleda odlično i divnog je okusa. Za razliku od vode s okusima iz boca (koja sadrži umjetne okuse) voda koju napravite sami potpuno je prirodna, a okus možete prilagoditi vašim željama.

Kako pripremiti vodu sa okusom?

Za priremu vode s okusom poželjno je da koristite stakleni bokal, u koji ćete dodati hladnu vodu, začinsko bilje, voće ili kocke leda (po želji). Vodu pohranite u hladnjak do nekoliko sati i poslužite.

Začinsko bilje za koncentraciju i osvježenje

Listići mente u vodi, kao i ružmarin, poboljšavaju koncentraciju i raspoloženje. Voda sa začinskim biljem odličan je izbor za piti tijekom toplog ljentog dana na poslu, ili kada se osjećate “uspavano”. Listići mente odlično izgledaju u vodi i divno mirišu.

Kockice voća za okus

Voda s komadićima voća
Foto: Pixabay

Kockice voća daju okus vodi, a izbor voća možete prilagoditi sezonski dostupnom voću i vašim željama. Kockice dinje, lubenice, breskve ili bobice grožđa dat će vodi primamljiv izgled i neodoljiv voćni okus.

Latice cvijeća za dekoraciju

U vodu možete dodati latice divlje ruže, lattice ljubičica ili cvjetove hibiskusa.

Kriške limete ili citrusa za osvježenje

Kriške citrusa (posebno limete) dodatno će vas osvježiti tijekom toplog, ljetnog dana.

Šumsko voće za boju i aromu

Šumsko voće, poput malina, borovnica, kupina ili jagoda, dat će divnu crvenkastu ili ljubičastu boju vodi, koja je posebno privlačna za djecu.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu