Kako osigurati zdravo i dugovječno starenje? Uz ovaj dodatak prehrani

Kako osigurati zdravo i dugovječno starenje

U današnjem svijetu, gdje se fokus često stavlja na mladost i ljepotu, rijetko se govori o ključnim elementima za zdravo i dugovječno starenje. Svi starimo, ali neki ipak stare bolje od drugih, pa danas ipak više govorimo o well agingu umjesto anti agingu.

Stoga je cilj novih istraživanja starenja ostati vitalan i zdrav što je duže moguće jer svi želimo dobro izgledati, ali istovremeno želimo biti i zdravi.

Autofagija
FOTO: SpermidineLIFE®

Što je autofagija i čemu služi post?

Jedan od načina da se uspori proces biološkog i fiziološkog trošenja jest poticanje autofagije, ključnog biološkog procesa koji omogućava čišćenje i obnavljanje stanica tijela. Autofagija, riječ izvedena iz grčkog jezika, znači “jesti samog sebe“, a to je proces kojim stanice razgrađuju i recikliraju svoje nepotrebne ili oštećene dijelove.

Taj je proces ključan za održavanje zdravlja stanica i organizma u cjelini jer omogućuje uklanjanje toksina i oštećenih komponenti te potiče regeneraciju i obnovu stanica.

Spermidin, prirodni spoj koji se nalazi u mnogim biljkama i namirnicama poput pšeničnih klica, ima ključnu ulogu u poticanju autofagije. Znanstvenici su dokazali da dodatak spermidina može pomoći u poticanju tog biološkog procesa, što rezultira čišćim i zdravijim stanicama te time pridonosi dugovječnosti i vitalnosti organizma.

Ovaj spoj nudi se kao dodatak prehrani pod nazivom SpermidineLIFE®, koji je trenutačno jedini spermidin dodatak prehrani na tržištu odobren kao nova hrana.

SpermidineLIFE®
FOTO: SpermidineLIFE®

Istraživanje spermidina započelo je na Sveučilištu u Grazu 2008. godine, a rezultati su bili toliko obećavajući da je tvrtka Longevity Labs+ osnovana kao “intelektualni spin-off” sveučilišta. Prvi dodatak prehrani na bazi spermidina, pod nazivom “SpermidineLIFE® Original 365+“, predstavljen je na tržištu Austrije 2019. godine, a ubrzo je osvojio i njemačko tržište te ostatak Europske unije i SAD-a.

No, što točno čini SpermidineLIFE proizvode tako posebnima? SpermidineLIFE prvi je svjetski prirodni dodatak prehrani bogat spermidinom, razvijen pod vodstvom vodećih svjetskih znanstvenika za starenje. Ti proizvodi ne samo da su sigurni i tolerabilni, već su i podvrgnuti kliničkim ispitivanjima koja potvrđuju njihovu učinkovitost u poticanju autofagije i pružanju podrške zdravom starenju.

Investiranje u svoju budućnost danas sa proizvodima SpermidineLIFE može biti ključ za osiguranje ne samo dugovječnosti, već i vitalnosti u godinama koje dolaze. Uz pravilnu njegu tijela i poticanje prirodnih bioloških procesa poput autofagije možemo osigurati da starenje ne bude samo o broju godina, već i o kvaliteti života, ali i izgledu kose, kože te zdravlja i vitalnosti organizma.

CelVio Complex®
FOTO: SpermidineLIFE®

Osnova proizvoda SpermidineLIFE®

Osnova svih proizvoda SpermidineLIFE® je CelVio Complex®, ekstrakt pšeničnih klica bogat spermidinom, koji je certificiran kao nova hrana u EU-u. Nekoliko nezavisnih klinika i sveučilišta potvrđuje podnošljivost i sigurnost ekstrakta, a zahvaljujući certifikatu CelVio Complex® odobren je za studije na ljudima i koristi se u istraživačke svrhe na sveučilištima poput Oxforda, berlinske Charité i Sveučilišta u Grazu.

Dosadašnja istraživanja pokazuju da spermidin sadržan u CelVio Complex® intervenira u procesu autofagije različitim mehanizmima. Proizvodi SpermidineLIFE® namijenjeni su osobama koje žele podržati obnovu stanica vlastitog tijela i dati doprinos zdravom starenju.

S obzirom na smanjenje razina spermidina s godinama, veći unos tog spoja može kompenzirati taj nedostatak i pružiti podršku vitalnosti i zdravlju tijela u procesu starenja i naravno pomoći da izgledamo i osjećamo se bolje.

Svi navedeni proizvodi odnedavno su dostupni i u Hrvatskoj, a mogu se pronaći na Instagramu na profilu Genoaza.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: SpermidineLIFE®

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu