Corn flakes bez šećera i bez glutena

cornflakes

Saznajte gdje i po kojoj cijeni kupiti cornflakes bez šećera, cornflakes bez glutena, integralni i organski cornflakes.

Skoro i ne postoji trgovina u kojoj nema cornflakesa. Obzirom da kukuruz ne sadrži gluten, to zvuči prilično zgodno za sve nas koji ga izbjegavamo. Međutim, standardne trgovine (osim rijetkih izuzetaka) prodaju isključivo obični cornflakes – onaj koji nije organskog porijekla, sadrži dodatke poput šećera i soli što je potpuno nepotrebno, i sadrži ili može sadržavati gluten. Taj nas ne zanima.

Integralni cornflakes bez šećera – sastav i cijena

Usporedba integralni i obični cornflakes.
Usporedba integralni (gore) i obični cornflakes (dolje).

Crème de la crème cornflakesa zbog kojeg i pišem ovaj članak je integralni cornflakes. Od cjelovitog je zrna kukuruza, iz organskog uzgoja. Sastav mu je 100% integralni kukuruz – nema šećera, soli i nikakvih drugih dodataka.

Ima ga bio&bio po cijeni od 29.20 kn za 375 g. Nigdje ga drugdje nisam vidjela. Radi se o priličnoj velikoj vrećici koja kod nas doma traje i traje. Oduševila sam se kad sam ga otkrila.

Moj omiljeni integralni cornflakes iz bio&bio pored njihovog drugog cornflakesa koji nije od cjelovitog zrna. Oba su 100% kukuruz bez šećera i drugih dodataka.

Organski cornflakes – sa i bez šećera

Kukuruzne pahuljice čiji su sastojci organskog porijekla. Uglavnom sadrži dodatke i zrno nije integralno tj. cjelovito.

Vrećicu od 375 g u Gardenu ćete platiti 18.50 kn, u DM-u 19.90 a u bio&bio 28.35 kn.

Međutim, ovaj iz bio&bio moj je osobni pobjednik u kategoriji jer mu je sastav 100% kukuruz, bez šećera je i drugih dodataka (na slici gore pored integralnog cornflakesa).

Garden ima cornflakes marke Dennree koji sadrži kukuruz, šećer od šećerne trske, ekstrakt ječmenog slada, morsku sol i emulgator sojin lecitin.

U DM-u ćete naći njihovu marku Alnatura, sadrži kukuruz, djelomično rafinirani šećer šećerne trske, morsku kuhinjsku sol i kukuruzni slad.

Cornflakes bez glutena

Cornflakes bez glutena iz Interspara, Free From
Cornflakes bez glutena iz Interspara, Free From

Kukuruzne pahuljice koji imaju certifikat da su bez glutena. Jedina opcija za one koji imaju celijakiju.

Cornflakes bez glutena po super cijeni ima Interspar. Radi se o njihovom brendu Free from a sastojci su kukuruz, šećer, sol i nisu organskog porijekla. Vrećicu od 250 g platila sam 12,99 kn.

Organski cornflakes bez glutena ima bio&bio. Proizvođač je Hammer Mühle, sastav čine kukuruz, nerafinirani šećer od šećerne trske, morska sol i kukuruzni slad.

Vrećicu od 250 g platila sam 17,90 kn.

Ekspandirane žitarice (poppies)

U bio&bio i Gardenu imaju i ekspandirane žitarice, poput riže koja se nalazi u čokoladi s rižom. Osim ekspandirane smeđe riže tu su ekspandirani amarant, heljda, proso, kvinoja i žitarice koje sadrže gluten.

Poppies, barem ove koje ne sadrže gluten, uglavnom su višestruko skuplje od pahuljica. Primjerice, 400 g pahuljica amaranta platit ćete 19,90 kn a 100 g ekspandiranog amaranta 15,60 kn tako da poppies gotovo i ne kupujem.

I naravno, posvuda ćete naći gomilu različitih müslija, već gotovih mješavina žitarica, orašida i suhog voća no jednostavno mi se ne čine kao najpametniji izbor. U pravilu se moraju preliti s nekom vrstom mlijeka a preferiram pripremu bez mlijeka. Uz to, ne mogu sama birati što i koliko čega želim unutra već sam ograničena na isti sastav i okus. Podijelila sam s vama svoj recept za doručak koji se je pokazao puno boljom varijantom.

Članak uređen:

Ocijenite članak

4.71 / 5   7

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: corn flakes, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Corn flakes bez šećera i bez glutena

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

 • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
 • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
 • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje
 1. ne slazem se bas sa tekstom.. jer danas sam bio u Bio&Bio.. na etiketi integralnog (kao i obicnog) cornflakea pise da moze sadrzavati tragove glutena, sto znaci da nije nemora biti 100% cist proizvod.. a netko tko ima celijakiju, i ta jako mala kolicina moze izavati probleme

  • Bok Dario!
   Tvoj komentar se zapravo točno poklapa s onim što sam napisala u tekstu – u zadnjem paragrafu pod naslovom Cornflakes bez glutena, govorim o cornflakesu koji je certificirano bez glutena, navodim da je jedino taj opcija za osobe s celijakijom i da sam ga kupila u Intersparu i bio&bio (vidjet ćeš napisan sastav, cijenu i proizvođača).
   Ostali nisu prikladni za osobe koje boluju od celijakije, ali jesu za sve veću populaciju nas koji izbjegavamo gluten. Tu sam ako mogu još kako pomoći 🙂