Ciljanim programom do detoksikacije tijela

detox dijeta

Proljeće je doba kada se budi priroda ali i naše tijelo. Česti simptomi koji se javljaju kad prvo sunce zakuca na vrata su nedostatak energije, glavobolje, stalni osjećaj nadimanja i neredovita probava. To su samo neki od znakova da je organizmu potrebna intervencija u vidu ciljanog programa prehrane.

menta i limun

Ovaj način prehrane možda se i pretjerano pretenciozno naziva „detoksikacijom organizma“. Naime, „detoksikacija organizma“ ipak je ozbiljniji i zahtjevniji pojam, koji zahtijeva stručniji i oprezniji pristup kako bi ona imala smisao i kako ne bi izazvala neželjene nuspojave za zdravlje. Uz to, ideja prehrambene detoksikacije nije napraviti napad na organizam, već postupnim prehrambenim intervencijama omogućiti čišćenje organizma.

Najpogođeniji organi ovakvom prehranom su: jetra, crijeva, koža, bubrezi i pluća, pa se prehrambenim mjerama primarno mora olakšati aktivnost ovih organa.

Uglavnom se tzv. detox dijete svode na kratkotrajne programe prehrane temeljene na voćnim obrocima i sokovima, koji bi trebale dati određeni učinak.No, ako se organizam doista želi „razbuditi“ i „očistiti“  i to na dovoljno praktičan i lako primjenjiv način, potrebno je ipak mnogo više od obične „voćne“ jednolične dijete.

pravilno mršavljenje

Prije početka svake detox-dijete potrebno je uravnotežiti probavu prehranom bogatom dijetalnim vlaknima i adekvatnim unosom tekućine, ali nikako nemojte posezati za laksativnim sredstvima, koja mogu narušiti crijevnu mikrofloru.

Kako biste na najsigurniji mogući način proveli program detoksikacije i učinili nešto korisno za svoje zdravlje obratite se stručnjacima. Motus Melior centar pripremio je za vas poseban detox program koji uključuje:

  • mjerenje sastava tjelesne mase
  • analizu prehrane
  • trodnevni detox program

Cijeli detox paket možete dobiti po promotivnoj cijeni od 400 kn. Naš nutricionist Nenad Bratković dati će vam savjete kako da se osjećate i izgledate bolje, zato rezervirajte svoj termin i s povjerenjam nam se obratite na broj telefona 01-5802-031 ili emailom na info@motus-melior.hr.

Članak uređen:

Saznajte više o detoksikaciji organizma u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Ciljanim programom do detoksikacije tijela

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.