Recenzija: Testirali smo Philips Sonicare DiamondClean električnu četkicu za zube

Philips-Sonicare-DiamondClean

Testirali smo najnapredniji model sonične četkice za zube – Philips Sonicare DiamondClean četkicu za zube, koju stomatolozi diljem svijeta, a odnedavno i u Hrvatskoj, preporučuju kao najbolje rješenje za svakodnevnu njegu zuba i desni.

Ova četkica za zube posebna je po tome što uklanja do 7 puta više zubnih naslaga od obične četkice za zube, a poznato je da zubni plak može uzrokovati razne ozbiljne probleme sa zdravljem (pa čak i srčani udar!), dovesti do stvaranja zubnog kamenca te je njegova hrapava površina idealna za razmnožavanje stotina milijuna bakterija.

Nakon dvotjednog korištenja Philips Sonicare DiamondClean četkice za zube uvjerila sam se i sama da su navodi proizvođača apsolutno točni. Zubi bez plaka prepoznaju se po posebnom sjaju i osjećaju čistoće u ustima, a ova četkica omogućuje ne samo to, već će vam pomoći da se riješite i postojećeg plaka koji se počeo pretvarati u zubni kamenac.

Philips Sonicare DiamondClean
Promo uzorak

Osim toga, Philips Sonicare DiamondClean osigurava za 2 nijanse bjelje zube već nakon tjedan dana korištenja te poboljšava zdravlje desni u samo 2 tjedna. Što se tiče prvog navoda, u mom slučaju pokazalo se da su zubi nakon čišćenja Sonicare DiamondClean zubnom četkicom zaista primjetno bjelji i osjetno čišći. Ova revolucionarna četkica za zube će biti posebno korisna pušačima, osobama koje konzumiraju velike količine kave, vina ili drugih napitaka odnosno hrane koja mijenja prirodnu boju zubi.

S ovom četkicom bit će vrlo zadovoljni i svi oni koji nose fiksni ortodontski aparat jer će im olakšati čišćenje ostataka hrane i bakterija koje se zadržavaju na zubnim aparatićima.

Sve ovo je moguće zahvaljujući naprednoj soničnoj tehnologiji, koja pruža najtemeljitiju oralnu higijenu s čak 62 000 pokreta u minuti!

Sonična tehnologija – potpuna revolucija u oralnoj higijeni!

Sonična tehnologija predstavlja pravu revoluciju u oralnoj higijeni jer prilikom čišćenja zubi omogućuje stvaranje mikromjehurića ispunjenih vodom, zubnom pastom i slinom. Tekućina se prilikom procesa čišćenja zubi usmjerava duboko u međuzubni prostor i omogućuje temeljito čišćenje, za razliku od obične četkice koja taj prostor jednostavno ne može dosegnuti, bez obzira na to koliko temeljito četkali zube.

Sonična četkica za zube
Promo uzorak

Sve prednosti sonične tehnologije najbolje sam osjetila u trenutku kada sam ponovno počela koristiti običnu četkicu. Osjećaj je neusporediv te je vrlo teško vratiti se staroj metodi pranja zubi običnom četkicom za zube s obzirom na izostanak osjećaja potpuno čistoće. Sličan efekt primijetila sam do sada samo korištenjem posebnog zeolita za zube, no ono što Sonicare DiamondClean pruža je puno više od toga.

Inovativne funkcije prilagođene svim potrebama

Prije nego što sam isprobala četkicu, najviše sam bila znatiželjna oko naprednih funkcija koje ona nudi. S obzirom da se kod drugih četkica većina njih tijekom korištenja obično pokaže nepotrebnima, bila sam pomalo skeptična po tom pitanju.

Međutim, Philips Sonicare DiamondClean zaista pokriva stvarne potrebe korisnika i svih 5 načina rada su se pokazali zaista potrebnima. U praksi ćete koristiti jedan ili dva programa, no vrlo je korisno imati sve programe na raspolaganju jer se potrebe mijenjaju.

  • Clean (Čišćenje) – standardni 2-minutni ciklus čišćenja. Ovaj način rada se preporučuje osobama kojima je potrebno temeljito čišćenje zubi.
  • White (Izbjeljivanje) – 2,5- minutni program čišćenja zubi s funkcijom posebno temeljitog uklanjanja površinskih mrlja i obojenja zubi, koji završava poliranjem. Ovaj način rada u samo dva tjedna izbjeljuje zube dvostruko više nego uobičajene četkice. Preporučuje se svima koji imaju problema sa promjenom boje zubi uslijed konzumiranja hrane, duhanskih proizvoda ili napitaka zbog kojih vaši zubi poprimaju žutu boju.
  • Polish (Poliranje) – brzi 1- minutni program koji osvježava i polira površinu zubi.
  • Gum care (Njega desni) – ovaj način rada namijenjen je onima koji imaju problema s desnima. Sastoji se od 2 minute uobičajenoga rada (kao u clean načinu) te od 1 minute rada smanjenim vibracijama kako biste nježno masirali svoje desni.
  • Sensitive (Osjetljivi) – 2- minutno čišćenje osjetljivih zubi u načinu rada sa smanjenom jačinom. Ovaj program se preporučuje i početnicima koji nikada prije nisu koristili električne četkice.
Philips Sonicare DiamondClean
Promo uzorak

Philips Sonicare DiamondClean električna četkica ima i druge vrlo korisne funkcije.

Primjerice, mjerač vremena Quadpacer signalizirat će vam nakon 30 sekundi da morate promijeniti mjesto četkanja zubi, dok je Lagani start funkcija koja će oduševiti početnike jer tijekom prvih 14 dana korištenja postupno povećava jačinu, tako da je prilagodba na novi način četkanja zubi puno jednostavnija.

Smartimer omogućuje automatsko isključivanje četkice nakon završenog programa čišćenja, dok osvijetljeni panel za izbor programa pokazuje koji program se upotrebljava, a kad je četkica isključena panel je nevidljiv.

Jedini nedostatak ove četkice za zube je postojanje samo jednog gumba kojim se automatski aktivira četkica, a ujedno služi i za promjenu programa, tako da ćete to morati učiniti dok je četkica upaljena.

Što sve dolazi uz električnu četkicu Philips Sonicare DiamondClean?

Uz četkicu Philips Sonicare DiamondClean dolazi držač Sonicare DiamondClean te 2 nastavka DiamondClean (1 standardni i 1 mini) koji imaju 40% više vlakana i zahvaljujući vlaknima u obliku dijamanta učinkovito, a ipak nježno uklanjaju površinske mrlje i naslage te vidljivo izbjeljuje zube. Svaki nastavak ima svoj zaštitni poklopac.

Osim toga, u standardnoj opremi pronaći ćete i putnu torbicu za punjenje – revolucionarno rješenje za osobe koje često putuju. Putna torbica za punjenje nije praktična samo za pohranu četkice, već predstavlja i prijenosni punjač koji se napaja putem USB kabela kojeg možete priključiti na računalo ili drugu USB utičnicu. Zahvaljujući tome ne morate razmišljati o dodatnom punjaču koji trebate spakirati.

Philips Sonicare DiamondClean
Promo uzorak

Dok ste kod kuće, možete koristiti staklenu čašu za punjenje u koju jednostavno stavite četkicu i ona će se automatski početi puniti, a može se koristiti i za ispiranje usta nakon četkanja.

Baterija DiamondClean električne četkice je vrlo izdržljiva i osigurava 3 tjedna četkanja s jednim punjenjem, odnosno 42 ciklusa od dvije minute.

Što se tiče dizajna, Philips je zadržao svevremensku eleganciju te će i ova četkica za zube apsolutno oduševiti svakog kome je uz funkcionalnost važan i dizajn. Također, velika je prednost što dolazi u više boja te će svatko moći odabrati četkicu prilagođenu svom stilu.

Cijena ove četkice za zube je 1700 kn, no slobodno možemo reći da ćete uštedjeti i puno više od toga s obzirom na to da ćete biti pošteđeni mnogih skupih stomatoloških usluga jer tehnologija koja stoji iza ove četkice za zube zaista nudi bolju higijenu, zdravlje zuba i desni. Po našem mišljenju, ovo je investicija koja se svakako isplati, ako si ju možete priuštiti.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.95 / 5   22

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu