Botox tretman protiv znojenja

botox terapija protiv znojenja

Za sve one koji bi se voljeli manje znojiti ispod pazuha tu je Botox tretman protiv hiperhidroze (pretjeranog znojenja) u potpazušnom području. U nastavku ćemo analizirati pozitivne i negativne strane tretmana.

Botox je efikasan protiv znojenja jer djeluje na neurotransmitore koji uzrokuju znojenje. On paralizira stanice koje bi inače stimulirale rad znojnih žlijezda i uzrokovale znojenje.

Kako Botox tretman izgleda i što možete očekivati?

Botox je djelotvoran kod hiperhidroze u većine pacijenata. Njih čak 85% su zadovoljni učinkom. Tretman traje oko sat vremena i nakon njega se možete baviti svim uobičajenim aktivnostima.

Tretman obično započinje tako da vas doktor stavi u ležeći položaj i anestezira vam područje ispod pazuha specijalnom kremom. Nakon toga slijedi puno uboda jer se botox injekcijom ravnomjerno raspoređuje. Ukoliko ste dobili anestetik ubode nećete osjetiti.

Botoks tretman protiv znojenja
Foto: Photo Secrets

Nedostaci Botox tretmana

  • efekt je samo privremen– Ovaj tretman, kao i svi drugi s botoxom, ima privremen efekt. Koliko će efekt trajati teško je unaprijed reći i to ovisi o brzini razgradnje čestica botoxa. Prosjek je 4 do 6 mjeseci.
  • cijena Botox tretmana je oko 2 500 kuna (u nekim poliklinikama čak i 4 000 kn). Ukoliko tretman radite dva puta godišnje to će vas olakšati za jednu prosječnu hrvatsku plaću.
  • tretman može biti bolan- u Americi se u ekstremnim slučajevima daje i opća anestezija mada je njezina opravdanost upitna.
  • pojačano znojenje u drugim dijelovima- u nekim slučajevima je zabilježeno da tijelo neznojenje pod pazusima kompenzira pojačanim znojenjem u drugim dijelovima tijela, najviše u nogama i preponama.
  • nepoznati su dugoročni efekti Botoxa- zasad još uvijek ne znamo postoje li dugoročni negativni efekti

Ako se odlučite na tretman botoxom, dobro je znati da su u Hrvatskoj cijene ipak dosta niže nego u zapadnoj Europi, a kvaliteta usluge je uglavnom na vrlo visokoj razini.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: yhs-default, botox protiv znojenja cijena, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu