Konjac spužva – kako ju koristiti?

konjac-spuzva

Konjac spužva potječe iz Japana u kojemu se pridaje velika važnost njezi kože, a čije su žene poznate po ljepoti kože u cijelome svijetu. Ove spužvice napravljene su od prirodnih vlakana i pomažu ukloniti nečistoće iz pora, odnosno temeljito očistiti kožu. Za razliku od mnogih pilinga ili spužvica, konjac spužve su toliko nježne da ih možete svakodnevno koristiti.

Konjac spužvice proizvode se od korijena konjac biljke i predstavljaju u potpunosti prirodno rješenje za čišćenje kože. Zbog nježnosti vlakana u konjac spužvi, možete ju svakodnevno koristiti na licu bez straha od oštećenja kože. 

Ova malena spužva postat će vaš novi saveznik u čišćenju kože jer njome možete ukloniti šminku, očistiti lice nakon uklanjanja šminke (kako biste bili sigurni da ste sve skinuli) ili pak osvježiti lice veoma nježnim pilingom

konjac spuzva

Konjac spužvica upija mnogo vode i zbog njene će vam teksture biti potrebno manje sredstva za čišćenje lica. Osim toga, brzo će se osušiti između korištenja i ne morate brinuti oko razvoja mikroba. Preporučuje se za svaki tip kože, a posebice za njegu osjetljive ili problematične kože.

Djelovanje konjac spužvice na kožu

Kod masnog tipa kože, ova će spužvica pomoći očistiti gornji sloj kože bez grubog uklanjanja prirodnih ulja, dok će za suhu kožu smanjiti dodatno isušivanje koje se često događa nakon čišćenja kože gelovima ili pjenama za pranje lica.

Problematična koža sklona aknama i prištićima naći će novog saveznika u konjac spužvici jer će nježno očistiti kožu i spriječiti nakupljanje nečistoća u porama. Osobe s izrazito osjetljivom kožom također mogu koristiti konjac spužvu bez straha od iritacija jer je konjac spužvica trenutno najnježniji proizvod za čišćenje kože na tržištu. 

Konjac spužvica stoga služi za čišćenje kože (s ili bez sredstva za čišćenje), radi blagi piling i uklanja odumrle stanice kože, stimulira cirkulaciju i potiče obnovu stanica te općenito proljepšava izgled kože. Zbog blagog piling djelovanja, šminka će bolje prianjati na lice, a tekuća podloga za lice/puder ljepše izgledati.

Neki proizvođači konjac spužve imaju više vrsta koje su prilagođene određenom tipu kože, pa tako razlikujemo bijelu konjac spužvu za normalnu do mješovitu kožu, rozu konjac spužvu s rozom glinom za osjetljivu kožu, crvenu koja sadrži crvenu glinu za anti-age učinak i blistav ten te crnu konjac spužvu s ugljenom za problematičnu i masnu kožu.

Kako koristiti konjac spužvu?

Kada je suha, konjac spužva je tvrda te je morate natopiti u vodi nekoliko minuta kako bi se “napuhala” i bila spremna za korištenje. Spužvu zatim dobro iscijedite, a ona bi trebala biti meka i podatna pod prstima. 

Meku spužvu možete koristiti samu (na čistome licu) u svrhu blagog pilinga i poticanja cirkulacije lica. U tome slučaju ravnom stranom spužve masirajte lice nekoliko minuta, kružnim pokretima. 

Ukoliko želite ukloniti šminku ili temeljito očistiti lice, na iscijeđenu spužvu nanesite malo sredstva za čišćenje lica i protrljajte prstima po spužvici. Zatim jednostavno izmasirajte lice spužvicom i pobrinite se da ste dohvatili sve dijelove na kojima ima šminke. Konjac spužvu jedino nemojte koristiti za uklanjanje šminke s očiju jer bi ostatci maskare mogli zaglaviti u vlaknima spužve. 

Nakon čišćenja lica, spužvu dobro operite pod vodom, iscijedite i ostavite na prozračnom i čistom mjestu da se temeljito osuši. Preporučljivo je objesiti spužvicu za konac koji se nalazi na većini konjac spužvi jer tako omogućujete sušenje sa svih strana. Kada je suha i ponovno stvrdnuta, spužvicu pospremite u njeno pakiranje ili na čisto, suho mjesto.

Gdje kupiti i koliko izdvojiti za konjac spužvu?

Konjac spužvu možete kupiti u većini drogerija poput DM ili Müller prodavaonica, a također u trgovinama zdrave hrane i prirodne kozmetike. Cijena spužvica varira od 30 do 100-tinjak kuna, dok su spužve poznatog proizvođača, dostupne u Hrvatskoj po cijeni od 90 kn.

Članak objavljen:

Saznajte više o njezi lica u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu