Make up savjeti za prikrivanje podočnjaka

krema protiv podočnjaka

Izražene podočnjake nije lako potpuno ukloniti, no uz pravilno odabrane proizvode te dobru make-up rutinu možete ih učiniti gotovo nevidljivima.

1. Korektor mora biti kremast

Gusti korektor kojim prikrivate prištiće na podočnjacima neće izgledati dobro. Za područje ispod očiju potreban vam je kremasti korektor koji će se lijepo stopiti s kožom.

2. Krema za područje oko očiju

Korektor na suhoj koži ne izgleda dobro pa, prije njegova nanošenja, na podočnjake utapkajte malo kreme namijenjene za to područje. Ako je ne koristite, poslužit će i obična hidratantna krema.

3. Pažljivo birajte nijansu

Žene često izabiru najsvjetlije boje korektora kako bi vizualno “posvijetlile” podočnjake no time samo još više privlače pažnju na njih.

Dobar korektor trebao bi biti za nijansu svjetliji od vašeg tena (ne od boje vaših podočnjaka) te biti izabran u skladu s tonovima vašeg lica. Znači, nemojte birati roskaste nijanse ako je vaša put topla.

4. Nemojte stavljati previše korektora

Prevelike količine šminke također će privući pažnju na podočnjake pa ga uvijek dobro utapkajte prstima ili kistićem te koristite samo u malim količinama.

Izvor: Zdrava&Sretna

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu