Mačkaste oči – najpopularniji zimski trend

mačkaste oči

Oči se mogu naglasiti različitim tehnikama šminkanja, a cat eyes (mačkaste oči) je jedna od najaktualnijih.

U trendu su i agresivnije i nježnije varijante, a ovaj stil se može primijeniti u svim prilikama, važno je samo da napravite dobar izbor boja.

  • Prije nego što počnete s iscrtavanjem očiju, na lice nanesite odgovarajući podlogu, a korektorom prikrijte nedostatke. Podlogu dobro razmažite da biste izbjegli efekt maske na licu.
  • Mačkaste oči u stilu šezdesetih možete postignuti na više načina. Eyeliner ili olovku nanesite uz gornji i donji kapak, pa liniju izvucite ka vanjskom kutu oka. Liniju možete blago osjenčati prstom.
  • Za dnevnu varijantu, uz ovako našminkane oči, koristite neutralna i nježna sjenila u bež ili šampanj boji. Navečer birajte jače tonove, možete ih kombinirati sa sedefastim sjenilima.
  • Odličan efekt dobit ćete i ako sjenilo jače nijanse nanesete na gornji kapak i blago izvučete, a uz donje trepavice na isti način stavite sjenilo u drugoj boji. Na kraju namažite maskaru u dva do tri sloja, osim crne isprobajte i smeđu ili ljubičastu.

Izvor: Zdrava&Sretna

Članak uređen:

Ocijenite članak

3.75 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: mackaste oci, kako napraviti mackaste oci, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Mačkaste oči – najpopularniji zimski trend

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.