Biraj svjesno, promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel!

ENV_Ecolabel_25

Čovjek svojim aktivnostima utječe na stanje okoliša, na čistoću zraka, vode i zemlje te postoje jednostavni načini na koje pojedinac može doprinijeti održivosti svoga grada, države i cijele planete. Svjesnim odabirom ekoloških proizvoda ili usluga koje čuvaju okoliš pojedinac može značajno doprinijeti u očuvanju okoliša i prirode u svim oblicima gospodarskog i društvenog djelovanja. Zeleno gospodarstvo je rastući trend u Europi i svijetu, no u mnoštvu zelenih proizvoda koji se nude na tržištu ponekad je teško odlučiti se za proizvod kojemu možemo vjerovati.

EU Ecolabel prvi je znak zaštite okoliša i službena eko-oznaka Europske unije koja označava proizvode, ali i usluge smještaja u turizmu koji su prijatelji okoliša. EU Ecolabel daje potvrdu potrošačima i turistima da se mogu pouzdati u svaki proizvod ili uslugu koja nosi tu iznimno bitnu oznaku jer upravo je znak EU Ecolabel potvrda najboljeg i najsigurnijeg odabira koji zadovoljava visoke standarde zaštite okoliša.

priroda

EU Ecolabel proizvodi prolaze neovisnu provjeru usklađenosti s mjerilima EU pri čemu se potvrđuje da sadrže manju količinu kemikalija, da su opasne tvari u sastavu ograničene te da im je povećana biološka razgradivost, ali da samim time učinkovitost jednog takvog proizvoda nije umanjena! Mjerila koja se pritom primjenjuju znanstveno su i stručno utemeljena i bazirana na značajnim utjecajima proizvoda na okoliš.

Svaki pojedinac čini razliku ukoliko živi ekološki svjesno, a to su shvatili i brojni turistički djelatnici diljem svijeta, a takva svjest u sve većoj mjeri budi se i diljem Hrvatske. Veliki hoteli i hotelski resorti, ali i kampovi veliki su potrošači energije i vode i imaju značajan utjecaj na okoliš „okolišni otisak“.

okoliš

Najbolji ekohoteli svijeta koji, osim što prvenstveno štede energiju i vodu, a time i novac, čuvaju okoliš i potiču svoje goste na promišljanje o ljepoti prirode i načinima čuvanja okoliša! Uz EU Ecolabel turisti mogu biti sigurni jer turistički smještaj koji nosi EU Ecolabel oznaku je prošao zahtjevan postupak provjere utjecaja na okoliš u svim fazama životnog ciklusa!

EU Ecolabel je pokazatelj kako bi sadašnjost i budućnost turizma, ali i zelenog gospodarstva trebale izgledati.

Biraj svjesno, promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel!

Više informacija potražite na http://www.mzoip.hr/hr/okolis/eko-oznake.html

 

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Biraj svjesno, promjenom svijesti bojimo svijet u zeleno – EU Ecolabel!

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.