Pranje zuba ukusnom četkicom za zube

rast zuba kod djece

Razvoj stomatološke tehnologije i sredstava za održavanje higijene zuba je svakog dana sve veći.

Danas, uz keramičke ljuskice ili uz izbjeljivanje zuba svaka osoba može imati idealan osmijeh.

Tim stomatologa kao i velike svjetske tvrtke koje se bave proizvodnjom pasti i četkica za zube poput Colgate došli su do novog marketinškog načina za povećanje prodaje četkica za zube.

Naime, poznata tvrtka Colgate-Palmolive predala je patentni zahtjev za novi tip četkice za zube.

Zamisao navedene tvrtke je da se na četkice za zube postavljaju ampule s okusima, pa čak i lijekovima, koji bi se oslobađali iz četkice tijekom uporabe.

Planirano je da u ponudi pored raznih okusa budu i ampule u kojima bi se nalazile doze sredstava za mršavljenje ili sedativa protiv bolova.

Na tržištu bi se našle i četkice koje bi tijekom korištenja ispuštale razne arome.

Očekuje se da rok upotrebe ovih četkica bude oko tri mjeseca. U planu je naravno i aroma kave, pa će se osobe kojima je kava prva pomisao kada otvore oči sigurno veseliti ovom patentu.

Kako navode iz tvrtke, doza kofeina, mentola ili jabuke pomoći će da se brže razbudite ujutro dok perete zube.

Također smatraju da će ljudima biti mnogo zanimljivije prati zube četkicom koja ispušta okuse, što će svakako pozitivno utjecati i na održavanje zdravlja vaših zuba.

Četkica s okusom

Pored interesantnih četkica treba spomenuti i interesantne paste za pranje zuba.

Svima nam je već poznato da postoje paste s okusima mentola, jagode, jabuke kao i one koje utječu na izbjeljivanje zuba.

A da li ste znali da već nekoliko desetljeća postoje paste s neobičnim okusima poput karija, bambusa, viskija, burbona, vina, šampanjca, a neke od njih datiraju iz doba Drugog svjetskog rata.

Tvrtka Breath Palette je lider na ovom polju i nudi paste za zube u preko 30 različitih okusa, kao što su zeleni čaj, bundeva, puding, kari… Za sve sladokusce postoji i pasta s okusom i mirisom kolača.

Pošto mališani imaju najveći problem s održavanjem higijene usta, sada neki od novih okusa pasta i četkica može utjecati da im pranje zuba bude interesantnije.

Čest problem je i taj što djeca progutaju između 30 i 75 posto paste za zube prilikom pranja, samim tim i veliku količinu fluora, nečistoće i ostataka hrane.

Kao rješenje ovog problema razvijena je linija pasti za zube s okusom čokolade, koja ne sadrži fluor, u potpunosti je sigurna za gutanje, a samo pakiranje podsjeća više na slatkiš nego na klasičan kaladont.

Pasta s okusom

Kad smo već kod pasti za zube evo još jedne zanimljivosti. Najveća svjetska kolekcija zubnih pasti nalazi se u vlasništvu dr. Vala Kolpakova.

U njegovoj kolekciji ima oko 1.800 tubi pasti za zube i Val se nada da će ući u Guinnessovu knjigu rekorda. U njegovoj kolekciji se nalazi i jedna pasta koja potječe iz viktorijanske Engleske, točnije iz 1801. godine, a upakirana je u srebrnu kutiju.

Kolekcija pasti za zube

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu