Aqua Maris sprej za nos – Uputa o lijeku

Proizvođač: Jadran Galenski laboratorij
Samo na recept? NE

Skoči na:

» opis
» primjena
» doziranje
» mjere opreza
» napomene

Opis

Sastav

100 ml otopine sadržava 30 ml morske vode s prirodnim mineralima, bez konzervansa.

Pakiranje

30 ml izotonične otopine (dovoljno za 200 doza), u plastičnoj bočici.

Način i mjesto izdavanja

Izdaje se bez liječničkog recepta u ljekarnama, specijaliziranim prodavaonicama na malo lijekovima i medicinskim proizvodima i ostalim prodajnim mjestima.

Rok valjanosti

Otisnut je na pakiranju.

Način čuvanja

Čuvati na temperaturi do 25ºC u dobro zatvorenoj bočici.

Primjena

Aqua Maris sprej za nos preporučuje se:

  • djeci
  • kod prehlade, hunjavice i alergije
  • kod oštećenja sluznice nosa ili suhe sluznice (pogotovo u starijih ljudi)
  • osobama koje žive i rade u klimatiziranim prostorima i prostorijama sa centralnim grijanjem te osobama koje puno putuju
  • osobama koje su izložene prekomjernom isušivanju sluznice gornjih dišnih putova (pušači, pjevači, profesionalni vozači i sl.).

Aqua Maris kao izotonizirana morska voda ne mijenja fiziološki status sluznice, nema sistemskih učinaka i može se bez bojazni primjenjivati u dojenčadi i djece.

Također, može se koristiti u trudnica i dojilja te starijih ljudi. Sadržajem oligoelemenata omogućuje stabiliziranje cilija nosne sluznice, čime se postiže optimalno odstranjenje nečistoća.

Doziranje

Namjena i način uporabe

Morska voda zbog sadržaja mineralnih soli i velikog broja oligoelemenata ima blagotvoran učinak na sluznicu dišnih putova.

Prirodni se učinak, koji se ljeti ostvaruje u blizini mora, može postići tijekom cijele godine primjenom kvalitetno obrađene morske vode. Funkcioniranje nosne sluznice i normalno disanje ovisi o ovlaženosti sluznice.

Aqua Maris se primjenjuje preventivno radi ovlaživanja nosne sluznice, sprječavanja stvaranja naslaga nečistoća te za održavanje normalne prohodnosti gornjih dišnih putova.

Može se primijeniti za omekšavanje već nakupljenih nečistoća i olakšavanje njihova uklanjanja mehaničkim putem, za održavanje fizioloških osobina nosne sluznice u izmijenjenim mikroklimatskim uvjetima, kao što je izrazita suhoća (klimatizirani prostori) ili onečišćenje zraka, kod naglih promjena temperature i kakvoće zraka (npr. tijekom putovanja).

Za održavanje dnevne higijene nosne šupljine dovoljno je jedno raspršivanje u svaku nosnicu. Postupak se može ponavljati nekoliko puta na dan kroz duži period.

Za omekšavanje i odstranjenje većih količina nečistoće i sekreta iz nosne šupljine, Aqua Maris se obilno rasprši u svaku nosnicu i, ako je potrebno, komadićem vate spriječi istjecanje tekućine.Postupak se može ponavljati dok sadržaj dovoljno ne omekša tako da se može lako ukloniti iz nosa.

Mjere opreza

Posebna upozorenja

Čuvati izvan dohvata djece. Proizvod je sterilan, proizveden aseptičkim postupkom.

Napomene

Proizvođač i nositelj odobrenja

“JADRAN”- Galenski laboratorij d.d., Pulac bb, 51000 Rijeka, Hrvatska

Članak objavljen:

Saznajte više o tome kako ublažiti prehladu i gripu u našem vodiču

Saznajte više o alergijama u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

4.60 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: aqua maris, aqua maris sprej za nos, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu