Antisklerin kapsule – upute o lijeku

Proizvođač:
Dietpharm

Samo na recept?
NE

Skoči na
» opis
» primjena
» doziranje
» mjere opreza
» napomene

Opis

Namjena 
Kod prvih znakova starenja, slabljenja pamćenja i koncentracije, za vitalnost, mentalnu svježinu, bolje raspoloženje. Posebno se preporučuju starijim osobama.

Sastojci
Ulje češnjaka sa standardiziranim sadržajem vinilditiina, lecitin i vitamin E

SASTAV
Jedna Antisklerin® kapsula sadrži 350 mg ulja bijelog luka u ulju repe (1:1) sa 0,1% alicina, 100 mg lecitina i 50 mg vitamina E.

OPREMA
Kutija sa 30 mekih želatinskih kapsula.

NAČIN I MJESTO IZDAVANJA
Izdaje se bez recepta u ljekarnama i drogerijama.

ČUVANJE I ROK VALJANOSTI
Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25°C.
Rok valjanosti naveden je na pakovanju.
Ne smije se upotrebljavati nakon navedenog.

Primjena

SVOJSTVA, DJELOVANJE I PODRUČJA PRIMJENE

Suvremena medicina ne može zaustaviti procese biološkog starenja. Međutim, ono što je moguće i što je gerijatrijska znanost koja se bavi proučavanjem, liječenjem i sprečavanjem staračkih bolesti utvrdila jest, da se prvi simptomi starenja (gubitak pamćenja, slabost koncentracije, vrtoglavice itd.) mogu odložiti i ublažiti. Mogu se poboljšati vitalnost, dobra psihička kondicija te životni optimizam.

Djelovanje Antisklerin® kapsula omogućeno je visokim sadržajem standardiziranog ulja bijelog luka, lecitina i prirodnog vitamina E.

Ulje bijelog luka sa standardiziranim sadržajem alicina ima učinak prirodnog češnjaka, a neugodan miris izbjegnut je stavljanjem ulja u meke želatinske kapsule koje se u probavnom traktu lako rastapaju. Djelotvorne supstancije iz bijelog luka svestrano su ispitane i njihov je povoljan učinak na krv i krvne žile potvrđen.

Ulje bijelog luka snizuje koncentracije kolesterola i masnoća u krvi, sprečava nakupljanja krvnih pločica, štiti unutarnje stijenke krvnih žila od oštećenja i kolesterolnih nakupina te snizuje krvni tlak. Prirodni lecitin s bogatim sadržajem kolina značajna je supstancija za funkciju mozga. Sinteza acetilkolina u mozgu ovisi o prisutnosti kolina u moždanim stanicama. Vitamin E iz ulja pšenične klice daljnji je značajni sastojak i aktivni princip u Antisklerin® kapsulama.

Vitamin E štiti membrane stanica mozga od oksidativnih razaranja do kojih dolazi pod utjecajem agresivnih supstancija iz zagađene okoline ili iz hrane koja je premasna, prepržena i puna konzervansa. Vitamin E kao potentni prirodni antioksidans jača vlastiti obrambeni tjelesni sustav čovjeka. To je naročito važno kod procesa starenja, kada taj sustav postupno slabi.

Doziranje

NAČIN PRIMJENE

Antisklerin® kapsule se mogu uzimati u vidu kura, 2 kapsule ujutro i 1 kapsulu navečer, neovisno o jelu, tijekom najmanje 10 – 20 dana. Nakon toga dovoljno je uzimati po 1 kapsulu ujutro i 1 kapsulu navečer tijekom duljeg vremenskog perioda.

Mjere opreza

NEŽELJENI UČINCI

Nisu poznati.

Napomene

PROIZVOĐAČ

FIDIFARM d.o.o., Gornja Pušća, Hrvatska i SWISS CAPS AG, Kirchberg, Švicarska u suradnji.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3.50 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: antisklerin, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu