Obiteljski filmovi – preporuka za male i velike

Obiteljski filmovi

Obiteljski filmovi odličan su način da provedete kvalitetno vrijeme s najbližima i pritom se svi zabavite. Izaberite jedan od filmova koje vam preporučujemo, okupite članove obitelji, napravite kokice i uživajte!

Obiteljski filmovi – preporuka

Najbolji obiteljski filmovi su oni u kojima uživaju svi članovi, koji stvaraju osjećaj povezanosti te koji vas opuštaju i nasmijavaju. U nastavku se nalazi nekoliko preporuka za filmove koje osobno rado gledam na svakom obiteljskom movie night-u.

Zapravo ljubav (2003)
FOTO: Guliver image (film Zapravo ljubav)

Zapravo ljubav (2003)

Iako se radnja odvija u božićno vrijeme, ova romantična komedija pogodna je za obiteljsko okupljanje u svako doba. Radnja prati životne i ljubavne priče nekoliko likova i parova, čije su priče na neki način isprepletene. Ovaj film zasigurno će vas nasmijati, ali i ostaviti osjećaj topline i povezanosti.

Pročitajte članak “Ho, ho, ho! Saznajte koji ste božićni film s obzirom na horoskopski znak“.

Indijski začin na francuski način (2014)

Radnja prati indijsku obitelj koja seli u mali francuski gradić. Otac odlučuje otvoriti indijski restoran baš preko puta uglednog Francuskinjinog restorana s Michelinovom zvjezdicom. Osim što nasmijava, ovaj film nosi snažnu poruku o uzajamnom prihvaćanju različitosti koje, umjesto da nas dijele, bi nas trebale spajati. 

Indijski začin na francuski način (2014)
FOTO: Guliver image (iz filma Indijski začin na francuski način)

Što smo radili za praznike (2014)

Peteročlana obitelj putuje u ruralni dio Škotske kako bi proslavili djedov 75. rođendan. Roditelji se rastaju i nadaju se da djeca neće ništa spomenuti djedu, ali, naravno, putovanje ne ide po planu. Iako tematizira neke uobičajene obiteljske probleme, ovaj film uspijeva nasmijati i opustiti.

Mary Poppins (1964)

Ovaj filmski klasik iz 1964. godine idealan je za ljubitelje mjuzikla i starijih filmova. Dadilja Mary Poppins uz pjesme i magične avanture pokušava zbližiti dvoje zapostavljene djece s njihovim ocem. 

Obiteljski filmovi - komedije
FOTO: Shutterstock

Obiteljski filmovi – komedije

U nastavku se nalazi i nekoliko prijedloga za komedije koje će vas zasigurno nasmijati.

Noć u muzeju (2006)

Ovaj film ispunit će vaš dom smijehom dok pratite avanture novozaposlenog zaštitara muzeja koji brzo otkriva da muzej noću i nije tako miran. Zbog egipatskog prokletstva izložbeni primjerci i životinje noću se bude i rade pravi nered u muzeju.

Dadilja McPhee (2005)

Dadilja McPhee uz pomoć magije dovodi u red sedmero nestašne djece koji su uspjeli potjerati čak 17 dadilja prije nje. Lagana komedija s čarobnim elementima oduševit će sve članove obitelji.

Mamma Mia! (2008)

Ovaj mjuzikl idealan je za one koji se žele nasmijati, ali i uživati u klasicima benda ABBA. Radnja se odvija u Grčkoj te prati djevojku koja uoči udaje poziva troje muškaraca na vjenčanje, kako bi saznala koji od njih je njezin otac.

Obiteljski filmovi za djecu
FOTO: Shutterstock

Obiteljski filmovi za djecu i odrasle

Obiteljski filmovi koji su prigodni i za djecu i za odrasle odličan su način da se okupe svi članovi obitelji, neovisno o uzrastu.

Harry Potter i Kamen mudraca (2001)

Magični Harry Potter serijal o čarobnjacima i čarobnjačkoj školi donosi filmove u kojima uživaju svi uzrasti, i to po nekoliko puta. Maštovita je priča o dječaku koji saznaje da je čarobnjak i odlazi u Hogwarts – čarobnjačku školu, gdje ga čekaju razne avanture koje mu u potpunosti mijenjaju život.

Beethoven (1992)

Film koji će zasigurno nasmijati i odrasle i djecu, a vrti se oko nestašnog bernardinca Beethovena kojeg svi u obitelji žele, osim oca. Dok se otac prilagođava na veličinu i nestašnost psa, opasnost se javlja kada upoznaju spletkarskog veterinara.

Beethoven (1992)
FOTO: Guliver image (iz filma Beethoven)

Kronike iz Narnije: Lav, vještica i ormar (2005)

Kronike iz Narnije su još jedan serijal o čudesnim avanturama djece. Radnja prati četvero djece koji otkrivaju magični svijet Narnije u ormaru te pomažu lavu Aslanu u borbi protiv zle vještice. 

Kronike Spiderwick (2008)

Još jedan film za ljubitelje fantazije prožet avanturama troje djece. Nakon što usele u staru kuću otkrivaju u potpunosti drugi svijet ispunjen vilama, goblinima i drugim različitim magičnim bićima. Sva bića su u potrazi za knjigom o magičnim stvorenjima koju je jedno od djece pronašlo. 

Charlie i tvornica čokolade (2005)

Radnja prati dječaka koji, uz četvero druge djece, osvaja kartu za obilazak tvornice čokolade. U tvornici ih Willy Wonka vodi na čarobno putovanje koje će zainteresirati i velike i male.

Obiteljski filmovi - sinkronizirani
FOTO: Shutterstock

Obiteljski filmovi – sinkronizirani

Iako je za učenje jezika kod djece idealno gledanje filmova na stranom jeziku, neka djeca preferiraju sinkronizirane filmove. Najčešće se sinkroniziraju animirani ili polu-animirani filmovi, a u nastavku vam donosimo nekoliko prijedloga za takve filmove.

  • Čudovišta iz ormara (2001) – jednog dana čudovište iz ormara zaboravlja zatvoriti vrata dječje sobe. Djevojčica se uspijeva ušuljati iza tih vrata te otkriva u potpunosti drugi svijet čudovišta i njihove tvornice.
  • Ledeno doba (2002) – priča se odvija u ledenom dobu i prati neobičnu družinu koja se sastoji od mamuta, ljenjivca, sabljastog tigra i ljudske bebe. 
  • Garfield (2004) – dijelom igrani, a dijelom animirani film o debelom, razmaženom mačku i njegovom vlasniku.

Pročitajte i članke:

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Shutterstock

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu