Žensko lice Indije – 17.04.2018. predavanje i radionica sarija, ulaz slobodan

indija - zene

Indijski kulturni centar Zagreb stiže u goste u Knjižnicu Voltino sa sjajnim predavanjem i zabavnom radionicom sarija 17. 4. 2018. u 18 h.

Zanimalo Vas je oduvijek kako žive žene u Indiji? Što rade, čime se bave, koja su njihova prava? Želite saznati što su pojedine Indijke napisale, kako su doprinijele društvu? A i kako se odijevaju? Zašto baš tako? Odijevaju li se sve jednako? Ovo je nešto za Vas!

Predavačica: Marijana Janjić, asistentica: Marija Šimag.

Indija je velika i raznolika zemlja koja čini se jednom nogom živi u 21. stoljeću a drugom u nekom od ovih iza nas. Postoji nebrojeno mnogo načina kako ispričati priču o Indiji. U ovoj govorimo iz perspektive žene. Otkrivamo kako se žene u Indiji odijevaju, što se promijenilo u njihovu položaju s proglašenjem republike 1950. godine, kako žive i što rade. Nemoguće je ispričati sve, ali je ovo dobar početak upoznavanja sa ženskom indijskom tradicijom. Upoznajte s nama neke od slavnih književnica, znanstvenica, a onda zavirite i u njihove knjige ili knjige o njima u gradskim knjižnicama. 

Uz predavanje, predavačica će održati i kratku prezentaciju indijske ženske odjeće s nekoliko muških detalja. Dobrovoljno javljanje za modela se svesrdno prihvaća.

Program se održava uz potporu Ministarstva kulture Republike Indije i podršku Veleposlanstva Republike Indije u Hrvatskoj.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu