Pokažimo rijetkima da nisu nevidljivi

Rijetki nisu nevidljivi

Kroz mjesec veljaču, Hrvatski savez za rijetke bolesti, tradicionalno provodi kampanju podizanja svijesti o rijetkim bolestima ususret Međunarodnom danu rijetkih bolesti koji se obilježava 28. veljače.

Ove godine, s obzirom na epidemiološku situaciju vezanu uz COVID-19, Savez provodi online kampanju pod nazivom #vidimte. 

Kroz kampanju #vidimte, Savez prikazuje 6 kratkih dokumentarnih filmova s 12 sudionika u kojem svaki obrađuje po jednu od problematika s kojima se rijetki susreću.

“U Hrvatskoj ima oko 200 000 oboljelih od rijetkih bolesti, a kako postoji oko 7 000 različitih dijagnoza, manifestacije bolesti su uglavnom individualne kao i njihovi izazovi te time oboljele dovodi do situacije da su nevidljivi zdravstvenom sustavu, socijalnom sustavu, ali i općenito društvu u cjelini. Za rijetke obično kažemo da su rupa u sustavu, da su “nevidljivi”. Upravo zbog toga, ove godine želimo da budu viđeni. Ovim filmovima želimo cijelom društvu pokazati kako žive oboljeli od rijetkih bolesti, koji su izazovi s kojima se susreću, koje su prepreke, problemi i kako im konkretno možemo pomoći“, izjavila je Sara Bajlo, dopredsjednica Saveza

Filmovi se objavljuju na Facebook stranici Hrvatski savez za rijetke bolesti.

Iz Saveza pozivaju sve da se uključe dijeljenjem sadržaja s #vidimte na društvenim mrežama. 

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Hrvatski savez za rijetke bolesti

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Pokažimo rijetkima da nisu nevidljivi

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.