Odlične vijesti za ljubitelje trčanja! Prijavite se na Zagreb Run kup i sudjelujte u četiri različite utrke, a najbolji osvajaju i titulu

Zagreb Run

ZAGREB RUN kup pokrenut je 2022. godine s ciljem da se spoje već dobro poznate, ali i neke nove utrke različitih disciplina trčanja. Zajednička poveznica svim utrka upravo je grad trčanja – Zagreb!

Kup je osmišljen za one koji se žele okušati u kratkim i dugim dionicama, trailu i trčanju stubama. Ukratko, preporučuje se svima koji se ne boje izazova i žele iskoristiti priliku sudjelovanja u čak četiri utrke tijekom 2023. i iskoristiti natjecanje kroz prikupljanje bodova nastupima na pojedinim utrkama, a koji im na kraju donose i titulu “Kraljice i kralja Zagreba”.

Zagreb run
FOTO: Društvo športske rekreacije Aktivan život

Početak kupa i datumi utrka

Ovaj “festival” trčanja u 2023. započinje 28. svibnja najzelenijom trail utrkom koja nudi dionice od pet, 15, 30 i 60 km te timsku i dječju trail utrku “Medvednica trail (www.medvednicatrail.run).

Medvednica je cijela jedna savršena trail staza i upravo kroz ovu utrku trkači imaju priliku upoznati sve njezine dijelove i zanimljivosti te se zaljubiti od tenisica do ušiju.

Nakon ljetne stanke trčanje se nastavlja 3. rujna na drugom izdanju “Zagrebačke milje” duge 1.609 m. Brza i potpuno nepravedno zapostavljena disciplina na milju, koja se trči oko zagrebačkih fontana, okupit će one koji žele testirati svoju brzinu i djecu (pola milje) koja će možda prvi put sudjelovati na atletskoj utrci.

Dan 5. studeni rezerviran je na najpopularniju gradsku utrku “Zagrebački noćni cener”. Ako je neka utrka baš Zagreb, onda je to “Cener” koji će svoje 12. izdanje startati na Trgu bana Josipa Jelačića.

Najiščekivanija gradska utrka na 10 km svoje prijave otvara tek u rujnu, ali prijavom na Zagreb Run kup zgrabiti se može i ovaj startni broj.
Zagreb run
FOTO: Društvo športske rekreacije Aktivan život

Poseban izazov krajem godine

Godina trčanja se zatvara 9. prosinca na tradicionalan način superpopularnom i drugačijom utrkom “Zagrepčanka 512”. Baš svaka utrka izazov je za sebe, no ova je uistinu posebna jer se trči stubama na vrh poslovne zgrade Zagrepčanka jednom, dva ili čak četiri puta. Uspon se može podijeliti i sa svojom muškom ili ženskom polovicom tima u kategoriji Duo.

Informacije o svim utrkama i prijave na Zagreb Run kup nalaze se na internetskoj stranici www.zagreb.run.

Kup se održava uz potporu Turističke zajednice Grada Zagreba.

Pročitajte i ove članke:

Članak objavljen:
  1. Medijsko priopćenje Društva športske rekreacije Aktivan život.

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: Društvo športske rekreacije Aktivan život

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu