Kako unaprijediti zdravlje žena u Hrvatskoj? Ako imate odgovor na ovo pitanje, prijavite se na dm-ov natječaj “{ZAJEDNO} za bolje sutra”

ZAJEDNO

Svaki problem i izazov s kojim se suočavamo kao pojedinci ili kao društvo lakše je riješiti uz pomoć zajednice. Zato je dm pokrenuo natječaj “{ZAJEDNO} za bolje sutra” u sklopu kojeg će odabrati i podržati realizaciju projekata koji doprinose zdravlju i dobrobiti žena.

Znate li da se besplatnim preventivnim mamografskim pregledima svake godine u okviru Nacionalnog programa ranog otkrivanja raka dojke odazove 60 % žena? Tijekom proteklih nekoliko godina zabilježen je porast odaziva za što su uvelike zaslužne i brojne informativne kampanje i edukativni projekti. Ovo je samo jedno od područja u kojem je napredak moguć i potreban, s obzirom na to da je, da bi program ranog otkrivanja raka dojke učinkovit, potrebno postići odaziv od 70 %.

Možda imate ideju kako doprinijeti ostvarenju ovog cilja ili ste pak razvili projekt koji skreće pozornost na važnost primarne prevencije koja obuhvaća razvijanje zdravih životnih navika poput uravnotežene prehrane i redovite tjelesne aktivnosti?

dm će podržati projekte koji se istaknu
FOTO: Shutterstock

dm će podržati projekte koji se istaknu

Bez obzira na to koji aspekt zdravlja ili života žena želite unaprijediti, do 11. svibnja imate priliku prijaviti svoj projekt na dm-ov natječaj “{ZAJEDNO} za bolje sutra”. Na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr otvorene su prijave za projekte u kategorijama:

  1. unapređenje i očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja žena
  2. unapređenje kvalitete života žena
  3. inovacije i proizvodi.

Nevladine udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne samouprave, neprofitne pravne osobe i hrvatski proizvođači mogu prijaviti projekte usmjerene na poticanje zdravijeg načina života i prevenciju bolesti koje pogađaju žene, inicijative za unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja žena te s tim povezane inovacije, proizvode i edukacije.

Iskoristite ovu priliku kako biste, uz potporu dm-a, unaprijedili zdravlje i kvalitetu života žena u Hrvatskoj jer će dm odabrati i podržati one projekte koji se istaknu svojom kvalitetom i originalnošću te koji će imati dugoročan i značajan učinak

Pravila i uvjeti natječaja “{ZAJEDNO} za bolje sutra” te kriteriji za odabir dostupni su na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr na kojoj će tijekom trajanja natječaja biti objavljene sve pristigle važeće prijave, kao i detalji o projektima odabranima u sklopu natječaja.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Foto: PR

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu