Još stignete na 10. ZeGeVege festival!

zegevege

 Još možete posjetiti više od stotinu domaćih i inozemnih izlagača, brojne restorane, radionice i predavanja, degustacije; u subotu u 11 sati dolazi ministar Tolušić

Svaki ZeGeVege festival središnji je godišnji događaj u Republici Hrvatskoj o održivom načinu života, etici prehrane i brizi za okoliš. 10. ZeGeVege festival još je posebniji jer iza sebe ima tradiciju, dobar imidž i više od 250 000 posjetitelja!

veganstvo

Ovogodišnji jubilarni ZeGeVege svojim domaćim i stranim posjetiteljima nudi mnoštvo zanimljivosti o trendu koji je u najvećem i najbržem porastu u cijelome svijetu – veganstvu! Održivo življenje način je života kojim se pri korištenju prirodnih resursa ne narušavaju okoliš, životi životinja i dobrobit ljudi.

zegevege hrana

ZeGeVege festival je edukativnog karaktera i organizira ga na neprofitnoj osnovi udruga Prijatelji životinja, a dio je međunarodnog festivala Veganmania. Na području cijelog Trga bana Jelačića nalazi se: više od stotinu izlagača, sedam restorana i picerija, šator s predavanjima i radionicama i pozornica s cjelodnevnim plesnim programom s gostima iz inozemstva. ZeGeVege festival posjetit će u subotu 9. rujna 2017. u 11 sati ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić.

Uz popularnu vegansku hranu poput delicija s afričkog kontinenta, veganske pizze, burgera, gulaša, pašticade, nudli, sirovih torti i sladoleda, meksičke i sirove čokolade, svježeg voća i povrća, posjetitelji, kada se umore od hodanja i degustiranja, mogu se okrijepiti veganskom pivom ili kavom s biljnim mlijekom. Za dodatnu ugodnu atmosferu tu je i deset stabala za deset godina ZeGeVegea.

veganstvo namirnice

Brojna predavanja privlače sve koji žele prevladati predrasude o veganstvu i saznati više o životinjama spašenima s farma, veganskoj prehrani djece i sportaša ili o veganstvu i seksu. Na radionicama se može naučiti kako pripremiti šnenokle, majonezu bez jaja ili pak biljna mlijeka i domaće veganske paštete. Posjetitelje još uvijek čekaju i: nagradna igra, električni bicikl na sklapanje i besplatna brošura ZeGeVegea s receptima, veganskim trendovima u svijetu i drugim korisnim informacijama i zanimljivostima.

Veganstvo je bum s eksplozivnim porastom u svijetu, a posebno raduje činjenica da su i broj vegana i veganske ponude u sve većem porastu i u Hrvatskoj. ZeGeVege festival samo u maloj mjeri dočarava ono što se događa u cijeloj državi, a čemu u prilog govore brojne potpore i pokroviteljstva koja je ZeGeVege festival dobio: Predsjednica Republike Hrvatske – Kolinda Grabar-Kitarović, Grad Zagreb – gradonačelnik Milan Bandić, Hrvatski sabor – Ured predsjednika, Hrvatski sabor – Odbor za zaštitu okoliša i prirode, Ministarstvo poljoprivrede, Ministarstvo turizma, Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar”.

Ne propustite još 9. rujna 2017. na zagrebačkome Trgu bana Jelačića biti dio atmosfere ZeGeVege festivala na kojemu svatko nađe nešto za sebe. Zabavite se, educirajte, uživajte u dobroj hrani i otkrijete zašto veganstvo svima dobro stoji.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu