Omega 3 masne kiseline

omega 3 calivita

Masne kiseline dobivene iz kvalitetnog ribljeg ulja i obogaćene vitaminom E djelotvorno su sredstvo u prevenciji bolesti srca i krvnih žila, važan pokretač imunosustava, cirkulacije i opskrbe tkiva kisikom. Unos omega-3 masnih kiselina putem današnje prehrane iznosi samo 2-10% potrebne količine, pa je supementacija nužna za optimalno zdravlje.

Eskimi preporučuju

Kod eskima omega-3 masne kiseline čine čak 13,1% ukupnog sadržaja masti u hrani, čak deset puta više nego kod stanovništva srednje Europe, što sa sobom nosi i 400 puta manju učestalost srčanog infarkta.

Oprez!

Nezasićene masne kiseline posebno su osjetljive na štetno djelovanje slobodnih radikala i u tom procesu mogu i same postati štetne (lipidna peroksidacija).
Zbog toga se osobama koje u većim količinama uzimaju nezasićene masne kiseline omega-3 kao dopuna preporučuju antioksidansi.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

3 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu