Probudite seksualnu energiju kroz vatreni element

Seksualna energija

Zdravlje unutarnjih organa jako utječe na našu seksualnu energiju. Seksualna energija je esencija unutarnjih organa. Tijelo koristi najfiniju energiju, pogotovo iz organa, da bi proizvelo spermu ili jajašca.

Unutarnji organi i seksualna energija su odraz jedno drugoga; kada se jedan sustav unaprijedi, drugi ga slijedi i obrnuto. Zato je važno održavati pet elemenata, koji grade naše tijelo, u harmoniji, jer oni direktno utječu na unutarnje organe. Svaki organ ovisno o pripadajućem elementu ima određene karakteristike.

Pet je glavnih unutarnjih organa koji čine spremišta elemenata (tj. njihove energije), a to su srce, slezena, pluća, bubrezi i jetra. Kad je pet elemenata u međusobnom skladu (kad su glavni unutarnji organi zdravi i snažni), tijelo, um i duh su također u ravnoteži.

Kako probuditi seksualnu energiju kroz vatreni element?

Osobine vatrenog elementa su širenje, sjaj, toplina. Njegovo godišnje doba je ljeto, a unutarnji organi su srce (jin organ) i tanko crijevo (jang organ).

Srce je snažno povezano sa seksualnim centrom. Ono je energetski centar strasti i ljubavi. Naziva se „kraljem“ unutarnjih organa jer „pumpa“ krv i energiju kroz cijeli sustav. Vatreni element je povezan s pozitivnim kvalitetama ljubavi i radosti te negativnim emocijama mržnje, okrutnosti i arogancije.

Energija vatre je također povezana s uzbuđenjem, ushićenjem i Važno je razumjeti da je kretanje glavno svojstvo energije. Ako energija u nama slobodno teče po meridijanima, puni smo energije i lakoće. Čim dođe do stajanja i blokade u protoku, dolazi do poremećaja i kasnije do bolesti.

Analogno tome, na fizičkoj razini dobra cirkulacija i pravilna izmjena tvari u organizmu su preduvjet dobrog zdravlja.

seksualna-energija-2

Negativne emocije izlaze na vidjelo kada energija ne teče ili kada je nagomilana u srcu. Sigurno ste primijetili da kada ne govorite što vam je na srcu i zadržite emocije za sebe, imate osjećaj pritiska, ‘kamen na srcu’. Tako se formira negativna energija. Energija postaje negativna kada ne teče.

Energija koja je zapela u srcu je jedan od najčešćih seksualnih problema s kojim se susrećemo. Kada je energija u srcu zablokirana, teško je duboko osjećati i povezati se s partnerom.

Izražavanje onoga što vam je na srcu na jasan, smiren i kontroliran način oslobađa energiju i transformira je u nešto pozitivno.

Veza između srčanog i seksualnog centra

Tao smatra energiju ljubavi i seksualnu energiju dvjema najsnažnijim energijama u tijelu. Upravo zbog toga je važno stupati u seksualne odnose samo s osobama koje volimo. Takav čin omogućava otvaranje i aktiviranje i seksualnog i srčanog centra, kao i viših duhovnih centara, a samo iskustvo je puno dublje i ispunjavajuće na svim razinama.

Za žene je to potpuno prirodna stvar, no zbog svoje jin emocionalne i jang seksualne prirode, većini muškaraca je to strano i potrebna je određena praksa koja im omogućava da probude srčani centar i povežu ga sa seksualnim. Upravo zbog toga je praksa mikrokozmičke orbite obavezna za sve muške taoiste.

Energija vatre u srcu otvara seksualni centar. Zbog toga zaljubljivanje vodi do seksualne želje. Mnoge taoističke meditacije su usmjerene na uravnoteženje srčanog i seksualnog centra, kao npr. Kan i Li ( vatra i voda) taoističke meditacije višeg stupnja, koje rade na ujedinjenju ove dvije energije i usmjeravanju njihove moćne sile kroz sve meridijane.

meditacija-u-paru

Organ vatrenog elementa

Jezik je osjetilni organ vatrenog elementa i energetski produžetak srca. Postoji snažna veza između jezika, srca i seksualnog centra. Zato se ljubavnici ljube s jezikom. U nekom kulturama se poljubac s jezikom smatra intimnijim od samog seksualnog čina.

Vježbanje jezika otvara srce i aktivira seksualni centar. Isplazite jezik van što je više moguće i probajte dotaknuti bradu pa zatim vrh nosa. Ponovite nekoliko puta. Zatim pomičite isplaženi jezik lijevo – desno. Zatim klizite vrhom jezika po nepcu naprijed – nazad (što dublje). Usta su zatvorena, kružite jezikom prednjom stranom zuba 12 – 36 puta, zatim kružite unutarnjom stranom zuba u suprotnom pravcu. Lučit će se slina, koju promućkajte po ustima i progutajte.

Više o spomenutim tehnikama iz teksta možete naučiti na tečaju Mjesečeve vode za žene u Divine Energy Parku.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Probudite seksualnu energiju kroz vatreni element

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.