Pet najboljih načina za poziv na spoj bez rizika

Spoj

Iako je direktan pristup i poziv na spoj ujedno i jednostavniji, definitivno je neugodniji i teži ukoliko niste sigurni u osjećaje s druge strane, a posebno ako vam se određena osoba zaista jako sviđa. Kako smo svi zapravo veliki „junaci“ kada se radi o ljubavnim (ne)uspjesima, najradije bismo imali glasnika koji bi po svome golubu dao dostaviti papirus sa pozivom na izlazak…ah čekajte…pa i to imamo…umjesto goluba, šalju se sms-ovi, no, kako god okrenemo, potpisati se moramo, a onda…onda smo otkriveni u namjerama. Što ako odgovor bude NE? S tobom? Ne dolazi u obzir!

Ma neće, bez brige, u nama tinja zrnce koje prepoznaje kada postoji međusobna privlačnost, ali manje direktan pristup mogao bi smanjiti dozu stresa pri pozivu i tako učiniti cijeli taj mukotrpni postupak lakšim.

Srećom, postoje strategije i društvene vještine za suptilno traženje odgovora. Zapravo, postoji nekoliko strategija koje ne zahtijevaju da izravno postavite pitanje za stvari koje želite.

Pa, krenimo!

1.) Samo prijedlog

Ova vrsta „napada“ uključuje suptilno predlaganje određene aktivnosti;

Primjer:

Vi: Baš je kišna prognoza za vikend. Što ti imaš u planu?

On/ona: Razmišljam o odlasku na planinarenje, ali ako bude kišilo…ne znam.

Vi: To zvuči zabavno ali nažalost i mokro. Ja pak razmišljam da Idem u kino da pogledam „xy film“, čujem da je odličan. Želiš li možda sa mnom?

2) Ideja ti je odlična!

Ova strategija djeluje tako da druga osoba misli da je sam zahtjev bio njihova ideja od samog početka.

Primjer:

Vi: Znaš li neki dobar restoran sa talijanskom hranom? Sad bi mi odgovarala.

On/ona: Da, Luigi ima odličnu hranu, moraš probati!

Vi: To je super prijedlog. Budući da ti se sviđa, možda bismo mogli ići zajedno?

3) Zašto ne?

Ovim pristup dobivate da netko učini ono što želite stavljajući ih u defanzivu. Okrenuli ste ploču i sada bi ta soba trebala naći razlog da ne pristane poći. Ukoliko ga zaista i smisli, odbila je izlazak i dobili ste svoj odgovor bez da ste direktno upali u „neprilike“, osim naravno ako osoba ima neodgodive obaveze…ostaviti kuću da gori radi spoja, isto, baš i nije najbolja ideja.

Vi: Ovaj vikend bi trebalo biti sunčano i divno vrijeme, a otvorio se novi restoran u centru grada i svi hvale njegovu ljetnu terasu. Nema razloga da je ne odemo vidjeti.

njena_ideja_spoj

4.) U tvom najboljem interesu

Ovom strategijom pokušavate naglasiti kako osoba ima neku „korist“ ili posebno zadovoljstvo od odlaska na određeno mjesto.

Primjer:

Vi: U ovom kafiću imaju definitivno najbolje smoothie u gradu. Moraš ih probati!

On/ona: Stvarno? Obožavam smootihe, mislim da hoću!

Vi: Odlično, i ja sam raspoložen za jedan, jesi li za odemo odmah?

5.) Dvoboj

Ovaj pristup djeluje tako da izazivamo drugu stranu da učini određenu stvar. Natjerajte ih da zamisle da je stvar nekog natjecanja, oklade ili izazova. Svi u sebi imamo iskru da na takve „provokacije“ odgovorimo sa „DA“.

Vi: Kladim se da ne možeš organizirati bolji izlazak od mene. Ja bih…(objasnite što). A ti?

On/ona: Ja bi…(objašnjava svoj idealan spoj)

Vi: To zvuči odlično. Ok, pobjeda je tvoja. Zapravo, sigurno bi bilo zabavno. Možda bi stvarno trebali otići?

Ove tehnike su, koliko neposredne, toliko i efektivne u pozivanju odabranika/odabranice na izlazak. Pripazite samo da ne zvučite kao manipulator, već nabacite svoj najslađi osmjeh i neće vam moći odoljeti čak i ako otkriju vaše „skrivene namjere“. Prije poziva na izlazak zasigurno je dobro da znate što ta osoba voli, koji su joj hobiji i kakvi bi je izlasci obradovali. Kada uhvatite tih nekoliko informacija ništa vam više ne stoji na putu. Sretno!

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: žene za spoj, poziv na kavu, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Pet najboljih načina za poziv na spoj bez rizika

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.