Najčešće pogreške koje žene čine u seksu

Seks

Dame, budite iskrene, kada vaš seksualni život krene malo nizbrdo odmah se razvija cijeli mentalni proces o tome na koje sve načine vaš partner nije dobar.

Dečki su obično nešto lošiji kada se radi o razumijevanju ženskih tijela i o tome što žene pokreće, što ih čini lakim metama za okrivljavanje jednom kada seksualni život postane loš.

Naravno i oni dijele velik broj pogrešaka, ali znate kako se kaže, za tango je potrebno dvoje. Istraživanja o seksu i vezama pokazuju da i žene rade dosta pogrešaka, a evo šest najvećih.

Pogreška broj 1: Nedostatak inicijative

Mnoge žene ne žele se ponašati dramatično, točnije, ne želimo izgledati agresivno i naporno. To često dovodi do toga da gotovo uopće ne iniciramo seks, ili to činimo pogrešno.

Pretjerano agresivan nastup, istina, može imati suprotan efekt. Većina muškaraca se osjeća kako su oni uvijek ti koji započinju čin seksa i to definira njihovu skalu i mišljenje o vezi. No generalno, i muškarci žele biti zavedeni jednako kao i žene i rado prepuštaju inicijativu partnerici.

Dr. Ruth ili punim imenom Ruth Westheimer koja je psihoseksualni terapeut i profesor na sveučilišstu u New Yorku kaže: „Muškarci su navikli misliti da su žene manje zainteresirane za seksualne aktivnosti nego muškarci, a to nije točno. Postoje žene koje su isto zainteresirane za seks kao i muškarci, a neke možda i više.“

Pogreška broj 2: Briga o tome kako izgledate

Razmišljanje o izgledu tijekom seksa može umanjiti užitak i smanjiti šanse za orgazam. Pokušajte ne razmišljati o debljini ili šminki i koncentrirajte se na sami čin zadovoljstva. Muškarci obično čak i ne primjećuju pola stvari o kojima se žena brini, osobito ako ste energični, fleksibilni i zainteresirani za njih.

Pogreška broj 3: Pretpostavka da je seks samo usputna stvar za muškarce

Westheimer vjeruje da bi trebali odbaciti sve staromodne izreke poput one da su žene seksualni objekti ili one da je muškarcima seks samo seks. „Za neke muškarce seks je vrlo važan čin, nemojte umanjivati njegovu vrijednost.“

Istraživanje pokazuje da i muškarci i žene smatraju seks intimnim činom koji ojačava vezu i stvara povjerenje.

„Mnoga istraživanja jasno pokazuju da su parovi koji imaju najbolji i najčešći seks upravo oni u braku. To puno govori o terminu „usputan“ seks,“ kaže Parrot.

Studije pokazuju da muškarci imaju ozbiljna očekivanja od seksa jednako kao i žene. Više od 50% žena i više od 52% muškaraca koji su se upustili u usputni seks za jednu noć to su odlučili zbog nadanja u dužu vezu. Trećina od njih je to uspjela ostvariti.

Pogreška broj 4: Pretpostavka da je muškarac uvijek raspoložen za seks

pogreške žena u krevetuVećina tinejdžera je spremna za seks u bilo koje vrijeme kada ih to pitate, ali odrasli muškarci nisu. Pritisak svakodnevnih obaveza poput posla, obitelji, računa i slično umara muškarce isto kao i žene. To bude iznenađenje za puno žena pa njegovu nezainteresiranost za seks većina žena shvati osobno.

„Odbijanje je toliki šok za žene da one jednostavno ne vjeruju u opravdanja“ kaže Fisher o reakciji koju većina žena ima kada im partner kaže da nije raspoložen za seks. „One znaju da ponekad nisu zainteresirane za seks, ali još uvijek vole svog muškarca. No kada otkriju da on ne želi seks odmah pomisle ‘više me ne voli’. Nije istina, vjerojatno je jednostavno umoran.“

Pogreška broj 5: Seks kao tabu tema

Direktan razgovor o seksu, o onome što volimo i što ne volimo može nam biti neugodan čak i kada smo već dugo s partnerom. Ali to je jedini način da se uspostavi zdrava seksualna veza.

„Žena mora preuzeti odgovornost za svoj seksualni odnos,“ kaže Westheimer. „Nijedan muškarac ne može omogućiti savršen orgazam ženi ako ona ne preuzme odgovornost za svoje seksualno iskustvo. Čak i najbolji ljubavnici ne mogu znati sve što žena želi bez da im ona to kaže.

Dobre vijesti su, prema Fisher, te da su muškarci spremni dati sve kako bi zadovoljili ženu.

„Ako mu možete na dobar način reći što želite i što rade krivo, na način da im ne narušite samopouzdanje oni će to poštivati,“ kaže Fisher.

Pogreška broj 6: Uzrujanost i ljutnja kada on predloži nešto novo

Kod parova koji su dugo u vezi normalna je potreba malo začiniti stvari. Ako muškarac želi probati nešto novo, ne znači da je nesretan s vama ili vašim seksualnim životom. Ukratko: ne uzimajte to osobno.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu