Sve znate o muškarcima? Pročitajte mitove i razmislite ponovno!

zadrzati muskarca

Tako različiti, a opet tako slični… Čuli smo razne mitove o tome kakvi su muškarci, ali tek nam je najnovija studija pokazala što je doista točno (istinito), a što netočno.

1. Muškarci su limitirana stvorenja

Netočno… muškarci nisu ni izbliza limitirani kako što žene vole misliti. Onoliko koliko očekujete od muškarca, toliko ćete i dobiti. Zato se zapitajte činite li vi svog muškarca limitiranim, ili je on to po svojoj prirodi.

2. Muškarci ne vole razgovarati

Netočno… treba samo pronaći način kako da vam se otvore. U opuštenoj atmosferi i u trenucima kada muškarac može očekivati vašu podršku, rado će razgovarati s vama o svim temama. Međutim, muškarci su vrlo oprezni i ako pomisle da ćete “zloupotrijebiti” bilo koji dio vašeg razgovora (što žene često vole činiti) teško da će vam se povjeriti.

3. Dječaci i djevojčice su jako različiti

Netočno… nemojte odgajati svoju djecu s očekivanjima kako bi se točno dječak trebao ponašati i što raditi, budite autentični. Svako dijete je posebno i ukoliko ga u najranijoj dobi ograničavate svojim očekivanjima, to može imati dugoročne posljedice.

4. Muškarci su romantičniji od žena

Točno… veliki broj muškaraca vjeruje u ljubav na prvi pogled. Osim toga, oni rado uživaju u romantičnim prigodama.

Istina, neki muškarci romantiku doživljavaju drugačije od onoga što vi očekujete, zato pokušajte pronaći kompromis i izvući najbolje iz vaše situacije. Nastavite li inzistirati na svom pojmu romantike, možda ćete propustiti otkriti potencijal vašeg muškarca.

5. Muškarci ne doživljavaju stvari osobno

Netočno… oni mrze kada ih netko zadirkuje ili im se ruga. Muški ego je “ozbiljna stvar” i svaki, pa i najmanji napad na njega će uzrokovati reakciju, čak i onda kada se muškarci pretvaraju da im je svejedno. Prvi znakovi nervoze znače da ste prešli granicu tolerancije i vrijeme je da se tu zaustavite.

6. Muškarci se mrze vezati

Točno… većina muškaraca se ne voli vezati i žele svoju samostalnost. Pokažite mu da ne tražite od njega da zbog vas mijenja svoj identitet te da ste ga spremni podržati i prihvatiti onakvim kakav on uistinu je.

7. Muškarcima je izgled žene na prvom mjestu

Netočno… više ih privlači njihovo srce i pamet.

Muškarci samo prvi dojam o djevojci temelje na izgledu, a on im je sve manje važan kako minute i sati druženja odmiču.

Naposlijetku, svaki muškarac želi djevojku koju može predstaviti obitelji i prijateljima, s kojom će provoditi ugodno vrijeme i koja će ga lako nasmijati.

Osim toga, istraživanja pokazuju da je muškarcima od izgleda važniji seksipil i samopouzdanje kojim žena zrači.

8. Muškarci ne vole da ih se kritizira

Točno… muškarci ne vole kritike. Jesmo li već spomenuli muški ego? 🙂

mitovi-o-muskarcima

9. Muškarca definira njegov posao

Točno… posao ga definira i pokazuje kako se može brinuti za obitelj. Istraživanja pokazuju kako muškarci koji su zadovoljni svojim poslom i visinom prihoda imaju puno više samopouzdanja i bolji su životni partneri.

10. Muškarci su emotivni

Točno… muškarci su jako emotivni, čak možda i više od žena! Međutim, oni su također i jako zatvoreni, zato često osjećaje drže u sebi i ne pokazuju ih drugima.

11. Muškarci više fizički zlostavljaju žene

Netočno… žene su agresivniji zlostavljači, a prema studijama jednako često započinju fizički sukob kao i muškarci. Ovaj mit je posljedica toga što muškarci u većini slučajeva šute o zlostavljanju, jer u javnosti najčešće doživljavaju osudu, a ne podršku.

12. Muškarcima je seks najvažniji

Točno… seks je bitan muškarcima. Važno je održati ljubav mladom, zato pokušajte s vremena na vrijeme iznenaditi svog muškarca i priuštiti mu nezaboravan seks.

Članak uređen:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Sve znate o muškarcima? Pročitajte mitove i razmislite ponovno!

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.