Kako preživjeti spojeve kad ste odrasla osoba?

spoj

Izašli ste iz duge veze i prijatelji vas gnjave da se “vratite na tržište”, ali jedino što vam pada na pamet su grozni spojevi na kojima ste bili otkad ste ponovno solo? Kada ste odrasla osoba odlasci na spojeve puno su drugačiji (i teži) nego kad ste bili mladi – pravila se konstantno mijenjaju a ljudi s godinama i iskustvom postaju sve kompliciraniji. Ovih 8 savjeta možda vas spasi od brojnih neuspjeha prije nego pronađete svoga princa ili princezu na bijelom konju.

Pričajte o sebi i otkrijte tko ste zapravo

… te pokušajte ohrabriti i osobu s kojom ste na spoju da priča o sebi. Postavljanje pitanja jedini je pravi način za upoznavanje druge osobe.

Obuzdajte svoje emocije

Čak i ako zbog osobe s kojom se viđate u trbuhu imate leptiriće veličine jumbo zrakoplova pazite da srce ne preuzme glavnu riječ. Možda se radi o stvarnom osjećaju a možda samo o trenutku inspiracije, samo vrijeme će pokazati.

Upoznajte obitelj

Naučit ćete puno stvari o osobi s kojom se viđate, a upoznavanje obitelji može vam pomoći i da vidite u što ste se zapravo uvalili. Kada se vjenčate s nekom osobom u paketu dobivate i njegovu/njezinu obitelj, stoga se pobrinite da se svi međusobno dobro slažete (ili barem tolerirate).

Raspravljajte o pogledima na život

Na ovaj način možete saznati što druga osoba voli a što ne, u što vjeruje te što mu/joj je bitno u životu. Sve su to jako bitne stvari ako planirate provesti puno vremena zajedno.

par-u-kinu

Nemojte se žuriti

Ljubav koja se brzo zapali najčešće jednako brzo i izgori. Što više vremena provedete upoznavajući jedno drugo veće su šanse da će razviti kvalitetna veza. Međutim, nije najmudrije ni godinama samo ići na spojeve. Potrebno je pronaći pravu ravnotežu i ne uskočiti prerano u krevet.

Budite pažljivi

Gledanje osobe u oči tijekom razgovora može imati snažan efekt, a također je i znak pažnje. Nemojte gurati osobu preko granice na kojoj se osjeća ugodno, ali nemojte dopustiti ni da druga osoba poguruje vas.

Održavajte svakodnevnu komunikaciju

Razgovarajte, ili samo pošaljite SMS ili e-mail. Vaša komunikacija ne mora uvijek biti dugačka, ali svakodnevna povezanost ojačat će vašu vezu i s vremenom dovesti do snažne emocionalne potpore.

Slušajte svoju intuiciju

Ako se počnete osjećati nelagodno u blizini neke osobe dobro razmislite želite li s njom biti u vezi. Provjerite svoje emocije neovisno o tome koliko je možda privlačna druga osoba – vaša intuicija i osjećaji reći će vam sve što morate znati.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako preživjeti spojeve kad ste odrasla osoba?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.