Kako poboljšati seksualno samopouzdanje?

seks

U vremenu u kojem živimo bombardirani smo pojmom ljepote i svime povezanim njome, a seksualno samopouzdanje često je povezano s fizičkim izgledom. No, samopouzdanje u krevetu ne mora nužno biti povezano s fizičkim izgledom. Seksualno samopouzdanje je osjećaj ugode sa samim sobom, na način da se bolje osjećate iznutra, a da to projicirate na van.

Privatite da postoji puno toga što možete naučiti. Svi mi!

Uvjerenje da smo rođeni ljubavnici jest nešto najgore što možemo misliti o sebi u krevetu. Ništa ne može biti dalje od istine od tog mišljenja. Budući da svaka osoba ima jedinstven skup želja, potreba ali i ograničenja, svaki novi ljubavnik predstavlja novi tečaj seksa.

Ako se ponekad pitate što da učinite kako biste zaveli svog ljubavnika/ ljubavnicu, ne očajavajte. To je sasvim normalno. Nemojte se obeshrabriti ukoliko se osjećate da trebate još puno toga naučiti. Mnogi seksolozi nakon puno godina istraživanja i proučavanja ponašanja tijekom seksualnih odnosa i dalje su tek na početku, odnosno samo su zagrebali po površini.

Ako se u krevetu nađete s osobom koja vam čini dobro društvo, osjećate se ugodno pored nje i prihvaća vas onakvim/ onakvom kakvi i doista jeste, vaš um je najbitniji seksualni organ, koji na kraju krajeva i najviše utječe na vaše samopouzdanje u krevetu.

Uživajte u svom smislu za humor

Komunikacija može biti temelj za zdrav seksualni život, a zdrav smisao za humor ga uvelike može poboljšati. Ponekad seks ne ide po planu i on može biti ozbiljan posao.

Ono što je bitno jest da prihvatite to s pozitivne strane, okrenite situaciju na humor jer će vam to pomoći da se oslobodite pritiska, a samim time će vam pomoći u samopouzdanju u krevetu.

Naučite voljeti svoje tijelo

Pozitivna slika o tijelu snažno je povezana sa seksualnom izvedbom ali i zadovoljstvom, pa učinite ono što je potrebno kako biste bili povezani sa svojim tijelom.

Od vježbanja i prehrane te pozitivnog stava prema samom sebi, upoznavanju vlastitog tijela, iskoristite sve strategije koje vam mogu pomoći kako biste se bolje i ugodnije osjećali. Zapamtite, ne radi se o stjecanju ili gubitku kilograma, već povećanju razine energije i pozitivnom gledanju vas samih kroz vaše oči.

Razgovarajte o seksu s partnerom

Razmislite o tome zašto želite seks i pokušajte biti iskreni sa svojim partnerom/ partnericom o svojim motivima i željenim rezultatima. Slušajte jedno drugo, pričajte o svojim potrebama i željama u krevetu- to će vas učiniti boljim ljubavnikom, a dakako, i vama će biti ljepše.

Tražite pozitivne povratne informacije u krevetu

Komunikacijski stilovi partnera tijekom seksa se razlikuju. Dok će neki otvoreno pričati o svemu, drugi će samo ležati i uživati u plodovima svoga rada. Dakle, ako niste dobili partnerovu pohvalu (a zaslužili ste ju), recite to svome partneru. Svi trebamo pozitivno pojačanje i dodatni poticaj- posebno kada je riječ o seksu.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako poboljšati seksualno samopouzdanje?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.