Kada je najbolje vrijeme za seks?

Seks

„Tajming“ je važan kada želimo doseći svoj posao iz snova ili uhvatiti odličnu rasprodaju. Ali, evo malo intimnijih informacija: također, „tajming“ je još važniji kada je u pitanju seks. Zavirite u skriveni kutak i postanite gospodar svog sexy vremena za najbolji užitak.

1. Uff, koji orgazam

Ovo zvuči kontradiktorno, ali dan kada će žene najvjerojatnije (nastavno na to i njihov partner) doseći najbolji orgazam jest upravo dan prije menstruacije. Navedenu tvrdnju potkrepljuje seksualna terapeutkinja te bračna savjetnica Laurie Watson, autorica knjige „Wanting Sex Again“ (Željeti seks opet). “Kada radi nakupljene krvi vaša maternica postane teška, kontrakcije su osjetno jače za vrijeme orgazma, a tkivo klitorisa je mnogo osjetljivije pri zadržavanju tekućine”, kaže Watson.” Nagovorite sami sebe i dajte seksku šansu, čak i ako ste mrzovoljni i čangrizavi jer upravo će vas on odmah razvedriti „ – predlaže.

2.Kada seks traje, traje, trajeeee

bozicni_seks

Najbolje vrijeme za dugi, sočni seks je upravo između Božića i Nove godine, kada ste vi i vaš partner vjerojatno izvan ureda/ ordinacije, itd. “Kada nemate poslovne pritiske i provodite mnogo vremena sa svojim partnerom, tada je lakše imati luksuzni, nepožureni seks koji traje i traje”, kaže Terence Watts, psihoterapeut sa sjedištem u Velikoj Britaniji, koji se specijalizirao za psihoseksualne probleme. “Sporo nadograđivanje seks tenzija je ključ. Koketirajte sa svojim odabranim ujutro, šapćite mu nježne riječi u uho i šaljite užarene poglede tijekom obroka.“

3. Izludite svog partnera

Žene, kao što ste vjerojatno primijetile, muškarci se često probude s erekcijom, podsjeća nas Amy Levine, seksolog sa sjedištem u New Yorku. Dakle, umjesto da ga ostavite čekati cijeli dan, postavite alarm za 10 minuta ranije na radni dan i obavite jedan „brzinski“ kao prvu stvar kojom započinjete svoj dan. On će biti vrlo ugodno iznenađen i zasigurno vrlo zadovoljan, a velika je vjerojatnost da ćete i vi svoj dan odraditi poletnije.

Zaposlene žene s današnjim prebukiranim dnevnim rasporedima često su navečer preumorne pa im intimni trenuci s partnerom zadrijemaju na kauču uz večernju emisiju u staroj pidžami i dan je završen preseljenjem u krevet bez imalo sexy trenutaka. Drugim riječima, jutro je pametnije od večeri i definitivno energičnije od večeri, a ima li bolji način za započeti dan nego seks i kava sa tako slatkim zadovoljnim osmjehom?

4. Vježbom do savršenstva

Uletite u seks nakon što ste nabacili koju kapljicu znoja. Ne, ne radi se o kampanji protiv parfema, dezodoransa i slično,već o podizanju vlastitog samopouzdanja. Studija provedena na Sveučilištu u Floridi otkriva da su ljudi koji vježbaju pa čak i bez gubitka na kilaži, odnosno masnog tkiva ili dobivanju „pločica“ s naslovnica osjećaju veću izdržljivost i veću dozu povjerenja u samoga sebe kao i oni koji uspijevaju u svojim „snagatorskim pothvatima“.

Dakle, čak i ako ne izgledaju drugačije nakon svog tog treninga, dopamin koji mozak ispušta i zadovoljstvo samom tjelovježbom  doprinosi seksualnom samopouzdanju.  Pokušajte, možda čak ostavite svijetla upaljena.

5. Sezona je – svadbi!

seks_na_vjencanju

Svibanj i lipanj su obično mjeseci natrpani događajima, Sunce nas baš ugodno miluje, kišni dani sve su rijeđi, a zimski drijemež davno je ostavio umorne okice na miru. Najviše svadbi nakrcano je upravo u tom periodu i ukoliko imamo samo malo širi krug prijatelja nezaobilazna je bar jedna takva „fešta“. Iskreno, to je odlično razdoblje za odličan seks.

Ukoliko niste poduzeli taj veliki korak, ukoliko ga planirate ili pak ne, nije važno, ljubav je u zraku.

Ljubav je u procvalim ljubičicama, ljubav je toplom povjetarcu i ljubav je definitivno na vjenčanjima. Zašto vi nebiste uhvatili komadić tog zanosa baš za sebe? Budimo realni, dok dođete kući, prejedni, prenapijeni, preumorni od cijele parade nemate volje više za ništa. Upravo zato, zabavljajte se tokom događaja. Izmjenite vrele poglede na putu do restorana, zaplešite divlje ili pak intimno na neku vam dragu pjesmu ili za one nešto opuštenije, užarite se u automobilu. Za što god da se odlučite, od romantike do strasti definitivo ćete zasjati na plesnom podiju! Vidjeti ćete, zato postoje snimke!

6. Idealno vrijeme za seks? Zašto ne sparni srpanj ili kolovoz?

Planirajte svoju seksi zabavu tijekom sparnog ljetnog dana. Imati ćete više mogućnosti da uživate u nezaboravnom seksu vani, na otvorenom, u svome dvorištu, na travi ili pak, za one najluđe, uvečer na krovu kuće.  

Biti vani znači da ste već napustili svoju zonu udobnosti, tako da je više vjerojatno da ćete misliti izvan okvira. Osim toga, sunce potiče serotonin u mozgu, što poboljšava vaše raspoloženje, tako da možete uživati više.

7. Nevjerojatno, najbolji seks je – kada ste prezaposleni

seks_ljubav_dom

Bez brige, ne morate pobjeći iz ureda ili ostaviti kasu bez nadzora, odradite svoj radni dan. Dapače, odratite svoj radni tjedan! Ali, kada dođe vikend… e upravo je on ključni saveznik vašeg seksualnog života.

Opet naš sveukupno pretrpani raspored tokom tjedna, posao, auto osiguranja, djeca i još stotine obaveza koje nije potrebno ni nabrajati ostavljaju svoj utisak, što u borama, što u manjku seksualnog užitka.

Naravno, to tako ne mora biti! Uhvatite se u koštac sa životom i recite dosta! Uzmite subotu za sebe, uvalite djecu roditeljima, pa bake to vole, automobil parkirajte u garažu, mobitel utišajte, a lagani jazz pojačajte! Uz čašu vašeg omiljenog pića posvetite se sebi, ugodnoj večerici u dvoje, razgovarajte o svemu onome „nebitnom“, a tako dragom, što zapostavljamo radi obaveza koje nas prate u stopu.

Prisjetite se svog prvog izlaska, svoje prve zajedničke noći, obnovite strasti i uživajte svim osjetilima. Zaboravite taj ponedjeljak, ovo su trenuci za koje se živi.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu