Kad bivši zakuca na vrata u najgorem mogućem trenu

bivši dečko

Konačno se i to dogodilo, došao je red i na vas. U vezi ste o kakvoj ste uvijek maštali. Našli ste tu pravu osobu s kojom ne dijelite samo snažnu kemiju, već ste duboko povezani. Imate nevjerojatan odnos i istinski ste i potpuno sretni. Baš kad pomislite da ništa ne može poremetiti tu sapunicu koju sad živite, dogodi se baš to. Vaš bivši dečko ili bivša djevojka (koristiti ćemo izraz „bivši“, kao bivši partner) počinje vas kontaktirati. Počinje vas zvati, šalje sms-ove, viber i facebook zlosutno pište malo-malo, a znate i zašto. Vaš bivši partner želi da date vašoj vezi još jednu priliku.

To je nevjerojatno. Bivši uvijek imaju najbolji tajming da ulete natrag u život kao ptica trkačica rušeći pritom sve oko sebe i dižući prašinu ispred, iza i lijevo i desno od sebe. Kao da imaju poseban radar koji ih upozorava da je idealno vrijeme da se pokušaju vratiti baš u onom trenutku kada vi to ili više ne želite ili ne možete podnijeti ili pak ne biste smjeli pokleknuti.

Dakle, što ćete učiniti? Kako reagirati na ovaj križarski pohod u kojem je jedan i jedini, jasan kao dragulj, cilj da vas osvoji nazad? Mnogi, sada, neće biti iskreni glede toga žele li imati kontakta s bivšim ili ne, što iz najbolje namjere i iz zaostalog osjećaja brige za svoje bivše, a što iz straha da sadašnji partner ne bi osjetio prijetnju i tako doveo vašu vezu u stanje američkih kuća nakon uragana. Iako smo svi svjesni da treba prerezati kontakte, barem dok nova veza ne zaplovi u sigurne vode, velik broj ljudi neće svome bivšem izreći ono definitivno „NE“, iz želje da ga ne povrijedi ili će pak ublažiti dubinu svojih osjećaja prema novome partneru.

E pa, to je najgori način kako odgovoriti bivšem. Iako u potpunosti bez loših namjera, ova metoda „jastučnice“ koja ublažava udarac, zapravo je štetna za sve koji su uključeni. Evo vam četiri čvrsta razloga da budete potpuno otvoreni sa svojim bivšim partnerom i date mu jasno do znanja kako se sada osjećate i što želite:

1. Vaš bivši će vjerovati da postoji ono zrno nade sve dok mu vi ne dokažete suprotno

Bivši koji dolazi k vama nakon što je doživio „prosvjetljenje“ u kojem je odlučio da je nova osoba i da morate pružiti priliku vezi u kojoj će dokazati da može biti točno onakva bolja polovica kakva ste željeli da bude, duboko vjeruje da je to istina. Oni su u potpunosti uvjereni da je to što osjećaju (povratak u vezu) idealno za vas oboje. Ako u ovom slučaju odgovorite bivšem, morate izbiti iz vaših poruka, razgovora itd. bilo kakav vid dvosmislenosti. Budite jasni. Imperativ, imperativ, imperativ!

Ukoliko ne odgovorite sa odlučnim „ne“ na njegov/njen plan da vas ponovno osvoji vaša će bivša ljubav i dalje vjerovati da postoji šansa da dobije „da“. Morate biti potpuno iskreni sa svojim bivšim i reći im da nema šanse da vas dvoje ikada više budete zajedno. Morate biti svjesni, da ne samo, da vi sada imate nekoga, već imate nekoga do koga vam je neizmjerno stalo i ne želite to dovoditi u problem samo zato što u vama tinja sjeta i osjećaj „svete dužnosti“ da prema bivšem budete samilosni.

2. Ne pošteđujete osjećaje svog bivšeg partnera, iako vi mislite da radite upravo to

knjiga ljubaviKao što smo gore već zaključili, morate biti potpuno iskreni sa svojim bivšim o svemu na prvi znak da se žele vratiti u vezu s vama. Nikakvu uslugu im ne radite ako im govorite ono što mislite da žele čuti kako bi im bilo lakše, a svjesni ste da se zapravo radi o laži. Također, davanjem lažne nade, uskraćujete svom bivšem partneru mogućnost da krene dalje i potraži drugu osobu sa kojom bi mogao biti sretan.

Teško je, no iznimno važno shvatiti, da kada bivši odluči da se želi pomiriti i opet biti sa vama baš u trenutku kada je shvatio da ste vi trenutno u svom najsretnijem razdoblju nove veze, to radi zato što sam nije sretan.

Duboko u sebi još gaji osjećaje za vas, ali ti osjećaji više vuku konce nekog problema ili samoće, dosade ili pak čiste navike. Stoga, bilo bi najbolje bivšem partneru objasniti da je sada najbolje vrijeme da sam sredi svoje probleme koji ga/ju muče, no bez vaše pomoći obzirom da više niste zajedno i sada ste stup oslonac za drugu osobu u vašem životu, a također je to i jedni način da riješe uzrok svog nezadovoljstva.

3. I sami ste ranjeni

Važno je da u potpunosti pustite svoju prošlost s bivšim da ostane na prednjim stranicama knjige čija radnja se tek počela pošteno razvijati. Vi želite i trebate ići naprijed i dobivati svu ljubav koju zaslužujete. Kada dopustite bivšem da ponovno uđe u vaš mali crveni ormarić čiji otkucaji su se tek nedavno vratili u ritam koji vam odgovara i koji je bio izudaran i izranjavan samim prekidom i svim promjenama koje su uslijedile, prepisali ste sami sebi sudbinu, onu punu nepotrebne boli srca i glave. To nije emocionalni napredak.

Već znate da je bivši s razlogom bivši. Oni su bivši, jer ste već naučili lekciju da ne zadovoljavaju vaše potrebe na način na koji vi osjećate da bi trebalo. Oni su bivši, jer nisu taknuli vaše srce na način na koji su trebali, a ako i jesu, nisu to znali cijeniti ili ih nije bilo briga što ono tuguje. Svoju prošlost sada lijepo umotajte šarenom maramicom i pospremite u kutiju s uspomenama i poukama, jer bivše veze su najčešće upravo to, pouka o tome kakva osoba želite biti ili u kakvu osobu ste se razvili bivajući s nekim. Kada bivšem dajete do znanja da sa vama više nema šanse, definitivno mu zahvalite na svemu jer je svojim utjecajima također on igrao važnu ulogu u modeliranju vas samih da budete osoba kakva ste danas i da ste svjesni da imate pravo biti u ljubavi potpuno sretni i zaštićeni.svijetlo ljubav

4. Štetite svojoj sadašnjoj vezi

Zapamtite, da svaki puta kada bivši partner uđe u vaš privatni prostor, bilo porukom, pozivom ili bilo čime drugim, on ulazi na teritorij vaše nove ljubavi, na teritorij koji vi sada formirate kako biste bili iskreno sretni. Jedina stvar koja bi se mogla iz toga izroditi je nepotreban stres i bol koju možete nanijeti sebi ali i novome partneru. On će se osjećati isključeno, zdravo ljubomorno, a vjerojatno i zabrinuto što vam ne može pomoći, jer ipak je to dio vašeg života u koji on ne zalazi i najvjerojatnije ni ne želi.

Dakle,sljedeći put kad vaš bivši partner pokuša otvoriti vrata u vaš život budite mudri kako reagirate. Dakako, nije lako biti iskren prema bivšem, kada to također znači da trebamo biti iskreni i sami prema sebi, no to je daleko najbolja stvar koju možete učiniti za svog bivšeg i sadašnjeg partnera, a na kraju krajeva i za sebe. Jer ljubav je čudna mašinerija, nekad gradi, a nekad ruši mostove, to je jednostavno način na koji funkcionira.

Članak uređen:

Ocijenite članak

4.25 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kad bivši zakuca na vrata u najgorem mogućem trenu

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.