7 fraza kojima indirektno vrijeđamo druge ljude

Ove fraze nerijetko upotrebljavamo, no one nam mogu nanijeti više štete nego koristi u svakodnevnoj komunikaciji:

1. “Da budem iskren/a…”

Ovom smo frazom indirektno upravo izjavili kako tijekom cijelog razgovora (do ovog trenutka) nismo bili iskreni, da smo osobi laskali ili da joj inače laskamo, no odlučili smo u ovom trenutku napraviti iznimku.

2. “Izgledaš dobro za svoje godine.”

Ovom smo rečenicom rekli osobi da ima “puno” godina.

3. “To nije moguće! Ti si to postigao?”

Upravo ste osobi indirektno rekli da ne smatrate da je ona dovoljno sposobna, inteligentna ili dostojna da bi bila na mjestu gdje je i ostvarila ono što je.

Indirektne uvrede
Foto: Photospin

4 . “Stvarno tako misliš?”

Upravo ste posumnjali u iskrenost riječi, komplimenata ili mišljenja, koje je izjavio vas sugovornik, odnosno, indirektno ste izjavili kako mislite da vam laska ili govori ono što ne misli.

5. “Pitat ću te nešto, ali te molim da mi iskreno odgovoriš…”

Upravo ste osobi indirektno rekli kako smatrate da neće biti iskrena i da će vas slagati, pa ste je nježno “upozorili” da bude iskrena s vama.

6. Otkud TI s tako lijepom djevojkom?”

Upravo ste izjavili da ne smatrate da je ta osoba dovoljno privlačna i dovoljno dobra da bi se uopće i svidjela “takvoj” djevojci!

7. “Što si vidjela u tom dečku?!”

Upravo ste osobi rekli da joj je partner ružan i neatraktivan, što nije nimalo lijepo, a usto sigurno ju je nečim posebnim ta osoba privukla, znamo da nije sve u izgledu, zato je bolje držati “jezik za zubima” kada je ovako osjetljiva stvar u pitanju.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu