Kako televizor utječe na djetetov uspjeh u školi?

dijete gleda televiziju

Nedavno britansko istraživanje, objavljeno u International Journal of Behavioral Nutrition and Physical Activity, je pokazalo da četrnaestogodišnjaci koji provode više od četiri sata dnevno gledajući televiziju, koristeći internet ili igrajući igrice, imaju lošije ocjene na završnim ispitima.

Vijeće za medicinska istraživanja sa Sveučilišta Cambridge je proučavalo navike 845 učenika iz srednjih škola u Cambridgeshiru i Suffolku. Mjerili su razinu sjedećih aktivnosti i vrijeme provedeno pred zaslonom te ih  usporedili s rezultatima na ispitima.

Gledanje televizora

Prosječno vrijeme ispred ekrana iznosilo je četiri sata. Učenici koji su proveli sat više od prosjeka pred televizorom su na završnom ispitu zabilježili čak 93 posto lošiji rezultat od djece koja su bila unutar prosječnog vremena.

No, čak i ako su učenici proveli značajno vrijeme čitajući i pišući domaće zadaće, gledanje TV-a ili uključivanje u online aktivnosti još uvijek je smanjivalo njihove akademske performanse.

Članak uređen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Kako televizor utječe na djetetov uspjeh u školi?

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.