PROČITAJ I OSVOJI: Kako smanjiti stres u “novom normalnom”?

OMNi-BiOTiC® STRESS

“Novo normalno” koje trenutno živimo, pravi je izazov. Ne samo zbog straha od zaraze koji nas prati posljednjih godinu dana, već i zbog prilagođavanja popratnim epidemiološkim mjerama za sveopću sigurnost. Kako to sve zaista utječe na nas?

Pandemija s kojom smo suočeni pokazala nam je svoje pozitivne i negativne aspekte. Lockdown je donio brojne promjene u svakodnevnom životu, nužne za našu fizičku sigurnost i fizičko zdravlje, ali mnogi od nas se pribojavaju kakav će odraz pandemija imati na našu psihu. 

Lockdown, rad od kuće, zatvaranje škola, ograničeno druženje s nama dragim ljudima, strah od zaraze i neizvjesnost pojedini su aspekti s kojima smo suočeni, a koji nam uzrokuju dodatan stres.

Stres može prouzročiti brojne fizičke i psihičke tegobe, od kojih su samo neki: neuravnotežena probava, upalni procesi, povećani umor, nervoza, mentalna iscrpljenost, nesanica, pad energije i koncentracije, čak i depresija. Kako si kod stresa možemo pomoći na jedan prirodan i blag način?

Odgovor na stres leži u zdravoj crijevnoj flori

OMNi-BiOTiC® STRESS - smanjenje stresa
Foto: OMNi-BiOTiC®

U  našem se tijelu nalazi 10 puta više mikrobnih stanica nego ljudskih, a najznačajniji su upravo oni mikroorganizmi u našim crijevima.

Upravo se u crijevima nalazi više od 80% imunosnih stanica – imunitet se nalazi u crijevima. Današnji način života i izloženost stresu donosi i porast psihičkih poremećaja, a studije su dokazale da se crijevna flora psihički bolesnih ljudi značajno razlikuje od zdravih ljudi. 

Možemo li utjecati na naš odgovor na stres?

OMNi-BiOTiC® STRESS - manje stresa
Foto: OMNi-BiOTiC®

Znanost je dokazala kako su naša crijeva i mozak usko povezani i čine posebnu vezu, zvanu crijevno-moždana os. Dobra crijevna barijera je izrazito bitna kod ‘’probavljanja’’ stresa. Ona utječe na stanje uma, kognitivne procese i osjetljivost na stres. 

Kod stresa si možemo sami pomoći adekvatnom prehranom, fizičkom aktivnosti, boravkom u prirodi, nalaskom vlastite anti-stres terapije, koja bi trebala podrazumijevati i unos sinbiotika za stres.

OMNi-BiOTiC® STRESS – ne hranite se stresom, već dobrim bakterijama 

OMNi-BiOTiC® STRESS - ublažava stres
Foto: OMNi-BiOTiC®

Prema definiciji Svjetske zdravstvene organizacije probiotici su živi mikroorganizmi (tzv. “dobre” bakterije) koji primijenjeni u adekvatnoj količini imaju povoljne učinke na zdravlje domaćina. Sinbiotici su oni probiotički pripravci koji uz dobre bakterije, dodatno sadrže i prebiotike (hranu za dobre bakterije). Psihobiotici su skupina probiotika koja utječe pozitivno na našu psihu. 

OMNi-BiOTiC® STRESS štiti stanice od oksidativnog stresa, pridonosi normalnoj psihološkoj funkciji i normalnom funkcioniranju živčanog sustava, normalnom metabolizmu, stvaranju energije, smanjenju umora i iscrpljenosti, kao i normalnoj funkciji imunosnog sustava. OMNi-BiOTiC® STRESS je sinbiotik koji iza sebe ima znanstvene studije koje potvrđuju njegovo pozitivno djelovanje i na psihološke funkcije.

Zadnje istraživanje koje je napravljeno u Hrvatskoj na 565 ispitanika, pokazalo je kako primjena sinbiotika OMNi-BiOTiC® STRESS ima pozitivan utjecaj na probavne tegobe kod 83% ispitanika, a velika poboljšanja pokazuje kod umora, energije, nervoze, mentalne iscrpljenosti i spavanja.

Današnji tempo života, kao i stanja koja ne možemo promijeniti, poput pandemije Covid-19 će i dalje biti tu, ali možemo utjecati na naše stanje iznutra i pomoći si kod odgovora na stres. Idealan odabir pri tome je OMNi-BiOTiC® STRESS.

Više o proizvodima Instituta Allergosan možete pronaći na www.omni-biotic.hr, a proizvode možete nabaviti u svim bolje opremljenim ljekarnama te odabranim DM prodavaonicama.

Nagradni natječaj: Pokaži kreativnost i osvoji paket proizvoda OMNi-BiOTiC® STRESS!

Omni Biotic nagrađuje vašu kreativnost! Jedan čitatelj ili čitateljica koji pokaže najveću dozu kreativnosti dobit će priliku isprobati OMNi-BiOTiC® STRESS. Sve što trebate napraviti je odgovoriti na nagradno pitanje te popuniti obrazac svojim podacima kako bismo vas mogli kontaktirati u slučaju dobitka. Pravila nagradnog natječaja možete pročitati ovdje, a posebno napominjemo da pravo sudjelovanja imaju samo punoljetni građani s prebivalištem u Republici Hrvatskoj te da dobitnicima šaljemo nagrade isključivo na adrese u Republici Hrvatskoj. Natječaj je otvoren do 24.03.2021. u 23.59 sati. Imena dobitnica ili dobitnika objavit ćemo 25.03.2021. u ovom članku. Sretno!

Nagradni natječaj je završen. Dobitnici su:

  • Ankica Valenta (web)
  • Sara Golub (Instagram)
  • Berudlav Sutla (Facebook)

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.33 / 5   6

Foto: OMNi-BiOTiC

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu