Izliječite afte prirodnim putem

afte-u-ustima

Afte su često vrlo neugodne i bolne, a liječenje je obično simptomatsko i uključuje primjenu antiseptika, anestetika  i antiupalnih lijekova. Provjerite kako možete ubrzati liječenje afti pravilnom prehranom i biljnim pripravcima.

Biljni pripravci

Različiti biljni pripravci pokazuju vrlo dobre rezultate kod liječenja afti, a osobito oni koji sadrže tanine zbog adstringentnog i antiseptičkog djelovanja.

Najbolji prirodni lijek je grgljanje čaja od kadulje ili nevena. Također, preporučuje se ispiranje usta aloe verom tri puta dnevno. Korijen sladića se također može koristiti, samostalno ili u kombinaciji s drugim biljkama, kao što su kadulja ili mira.

Osim toga, kod liječenja afti iznimno uspješnim se pokazao i propolis.

Prehrana

Korigiranje prehrane kod liječenja afti također može biti od velike koristi. Konzumiranje većih količina jogurta pokazalo je pozitivno djelovanje zbog sadržaja acidofilnih kultura bakterija, a konzumacija zelenog povrća i žitarica zbog visokog udjela vitamina B-kompleksa.

» Pročitajte više: Afte – uzroci, vrste i liječenje

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   10

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu