Čupavci – recept

cupavci

Sastojci:

Biskvit

  • 25 dag brašna,
  • 25 dag šećera,
  • 10 dag biljnog margarina,
  • 2.5 dl sojinoga mlijeka,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 4-10 dag kokosa,
  • vanilin šećer.

Preljev

  • 30 dag čokolade za kuhanje,
  • 15 dag biljnog margarina,
  • 10 žlica sojinoga mlijeka,
  • 20 dag kokosa u prahu.

Priprema:

  1. Sve sastojke za tijesto dobro izmiješati, osim kokosa.
  2. Kada je tijesto glatko, umiješati kokos i ne miksati, već samo dobro promiješati.
  3. Tijesto izliti u namašćen lim i peći na 180°C. Biskvit je pečen kada se rubovi lagano odvoje.
  4. Ne otvarati pećnicu za vrijeme pečenja. Pečeni biskvit ohladiti i narezati na kocke željene veličine. Na laganoj vatri otopiti margarin i čokoladu te dodati mlijeko. Kad krema zakuha, maknuti s vatre.
  5. Kockice umakati u toplu čokoladnu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.50 / 5   4

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: čupavci, zdravi čupavci, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu