Zašto bi trebali jesti jogurt svaki dan

jogurt svaki dan

Nova studija, financirana od strane National Dairy Councila, pokazuje da žene koje konzumiraju pet ili više porcija jogurta tjedno imaju 20 posto manji rizik od razvoja visokog krvnog tlaka nego žene koje gotovo nikada ne jedu ovaj kremasti obrok.

Vjerujem da je ovo najveće istraživanje za procjenu konkretnih učinaka jogurta na krvni tlak“, rekao je glavni autor studije Justin Buendia.

Već je poznato da mliječni proizvodi poput nemasnog mlijeka i sira smanjuju rizik od visokog krvnog tlaka, ali ovo je prvo veliko istraživanje koje se samo fokusiralo na djelovanje jogurta. Naime, pozitivna veza između dnevnih obroka mlijeka i sira i manji rizik od visokog krvnog tlaka, nije jaka kao učinak samog jogurta.

Jogurt

Dakle, vrijeme je da pojedete šalicu jogurta dnevno. Dodajte orahe ili bobičasto voće jer su zdravi učinci jogurta bili još izraženiji kod žena koje su jele uravnoteženu prehranu s puno voća, povrća, orašastih plodova i mahunarki.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu