Shea (karite) maslac – univerzalni melem za ljepotu

shea maslac

Shea maslac (poznat i pod nazivom karite maslac) je biljni maslac boje slonovače, koji se dobija iz oraha američkog shea drveta. Ovo stablo visoko je dvadeset metara, a za zrenje prvog jestivog ploda potrebno je petnaest godina. Čak i u suhim i izuzetno toplim uvjetima (u predjelima pustinje Sahare) ovo drvo može preživjeti dvije do tri stotine godina (možete samo zamisliti kakva nutritivna svojstva ovo drvo ima)!

Shea maslac je jedinstvena mješavina masnih kiselina, koje su izvor dubinske hidratacije za kožu. Svakoga dana, kada umivamo lice, mi osim nečistoća odstranjujemo i prirodna ulja koja koža luči kako bi se zaštitila od vanjskih utjecaja. Shea maslac lako prodire kroz pore kože (za razliku od većine hidratantnih krema koje ostaju na površini kože, dajući joj masni odsjaj), njeguje stanice kože dubinski te joj pruža zaštitu koju gubitkom vode i umivanjem ona gubi.

Budući da je shea maslac odlično sredstvo za hidrataciju kože, on ima vrlo dobar učinak u tretmanu ekcema. Znantveno je dokazano da su osobe koje su tretirale ekcem na koži shea maslacem brže zaliječile ovo kožno oboljenje.

Shea maslac je 100% prirodan proizvod, što ga čini: jestivim. Da, sa shea maslacem možete i kuhati! Shea maslac najčešće se koristi u kuhanju raznovrsnih jela, kao zamjena za maslac od kokosa. Konzumiranjem shea maslaca nahranit ćete svoju kožu i iznutra.

Shea maslac za ljepotu

Ako sami pravite kozmetičke preparate, shea malsac izvrstan je sastojak koji možete dodati u ručno rađene sapune. Za razliku od drugih vrsta maslaca, masne kiseline shea maslaca su očuvane prilikom procesa pravljenja sapuna tako da će sapun zadržati sve kvalitete shea maslaca. Ako ne radite sapune kod kuće, možete razmaziti svoju kožu sapunom sa shea maslacem iz trgovine.

Shea maslac sprječava nastanak strija i umanjuje vidljivost postojećih. Posebno se preporučuje korištenje shea maslaca (i proizvoda od shea maslaca) u trudnoći kada je najveći postotak žena pogođen nastankom strija. Shea maslac potpuno je prirodan i neće naštetiti zdravlju vaše kože, niti bebe.

Shea maslac univerzalni je “melem za ljepotu” koji možete koristiti kao balzam za usne, sredstvo za njegu kože oko očiju, kremu za lice, melem za njegu ispucale i suhe kože, sredstvo protiv nastanka strija, kremu za ruke, maslac za njegu stopala…

Kozmetički preparati koji sadrže shea maslac su hranjivi, pružaju koži dubinsku hidrataciju i njegu te su uvijek dobrodošli u kozmetičkoj torbici svake žene. Shea maslac potpuno je prirodan proizvod i ne šteti zdravlju kože tako da ga bez bojazni možete koristiti i za njegu kože beba i djece.

Članak objavljen:

Saznajte više o tome kako njegovati kosu i kožu tijekom jeseni u našem vodiču

Ocijenite članak

4.80 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: shea maslac za lice, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu