Kist za puder – vrste i načini korištenja

kist-za-puder

Jeste li se ikad zapitali koja vrsta kista je najbolja s vrstom pudera kojeg koristite?

Ako koristite kistove za nanošenje pudera, a niste posve sigurni da ste ispravno odabrali, u nastavku vam donosimo vodič kroz makeup kistove za nanošenje tekućih podloga kao i podloga u kamenu.

Premda većina žena koristi plosnati kist koji omogućuje besprijekorno nanošenje, postoje mnoge druge vrste koje se koriste za različite potrebe.

Kist ne samo da omogućava veću kontrolu nad količinom proizvoda i nanošenjem, već smanjuje mogućnost da obrišete proizvod koji ste prethodno nanijeli na lice.

Upotreba kistova se posebno preporučuje kod masne, problematične kože, čime se smanjuje mogućnost prijenosa ulja i nečistoća s ruku na kožu lica.

Ravni kist za nanošenje pudera 

plosnati-ravni-kist-za-puder

Ovakav kist je najbolje koristiti s tekućim puderom ili kremastim podlogama. Omogućit će vam besprijekorno srednje (eng.medium coverage) do jako prekrivanje (eng. high coverage).

Prilikom razmazivanja pudera ravnim kistom mogu se javiti tragovi poteza kista stoga dobro prekontrolirajte jeste li proizvod ujednačeno nanijeli.

Ravni, plosnati kist možete pronaći kod različitih brendova, no imajte na umu da nisu svi kistovi jednako kvalitetni pa je učinak različiti.

Kabuki kist za nanošenje pudera s ravnim vrhom

Kabuki kist s ravnim vrhom može se koristi s tekućim i kremastim podlogama. Odličan je za “utrljavanje ” pudera u kožu čime se smanjuje efekt maske. Ovakva vrsta kista omogućava ujednačeno nanošenje bez tragova poteza kista i osigurava prirodan izgled kože.

kabuki-s-ravnim-vrhom

Veliki “pahuljasti” kist (eng. fluffy brush)

kist-za-puder

Mekani, veliki kistovi koriste se za pudere u kamenu ili transparentne pudere u prahu. Prelaskom pudera u kamenu spriječavate “klizanje” pudera i smanjuje se izlučivanje masnoća tijekom dana. Ako imate suhu kožu pokušajte izbjegavati ove pudere kako nebiste dodatno naglasili suhe djelove lica.

Kabuki kist s kosim nagibom

Kut ovog kista pojednostavljuje proces nanošenja pudera. Može se koristi za kompakne pudere, pudere u prahu i mineralne pudere. Ovakav kist omogućit će ujednačeno “utrljavanje” proizvoda u kožu.

Stippling kist

Ovaj pomalo neobičan kist sastoji se od dvije vrste fiber vlakna, kraćih (crne boje) i dužih (bijelih). Bijela sintetička vlakna na vrhu kupe proizvod i pomažu ga rasporediti po licu dok crna, gušća vlakna u dnu spriječavaju nanošenje previše proizvoda.

stippling-kist

Za razliku od ostalih kistova ovaj kist se može koristi za tekuće proizvode kao i prozvode u kamenu ili prahu: rumenila, bronzere i higlightere. Ako ga koristite za nanošenje tekućih podloga tad se primjenjuje tehnika tapkanja proizvoda u kožu (eng. stippling).

Ovalna “četkica za lice”

ovalni-kist-cetka-za-lice

Novi trend na tržištu je gusti kist nalik četkici. Gusto raspoređene dlake kista oomogućavaju besprijekorno nanošenje pudera i smanjuju upijanje viška proizvoda. Dolaze u različitim veličinama za različita područja lica od velikih (veličine manje četke za kosu) do manjih koji se koriste za uže, teško dohvatljive dijelove na licu.

Mali kist za nepravilnosti  

kist-za-korektor

Za sve manje nepravilnosti na licu, prekrivanje podočnjaka, uskih područja oko očiju ili nosa možete koristi kist za korektor (eng. concealer brush). Može se koristiti sa svim tekućim podlogama ili kremastim.

Spužvica za nanošenje pudera Beauty Blender

beauty-blender-spuzvica

Premda se ne radi baš o kistu, ova poznata spužvica očarala je mnoge. Može se koristiti suha ili vlažna. Omogućava besprijekorno nanošenje bez efekta maske, a posebno je dobra za nanos pudera kod suhe kože. Pripazite da je održavate čistom kako biste spriječili nastanak bakterija.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu