Izgledajte svježe i odmorno za samo 30 minuta

maska za lice

Ubrzan način života, zahtjevan raspored na poslu i manjak sna prvo se vide na vašem licu. Blijedo i umorno lice, podočnjaci i pospane oči mogu biti nepoželjni, posebno ako se trebate pojaviti na važnom sastanku, zabavi ili obiteljskom okupljanju.

Donosimo vam savjete kako da izgledate svježe i odmorno za samo 30 minuta.

Krastavac za hidrataciju i odmorne oči

Narežite krastavac na kolutove, a zatim ih ostavite 5 minuta u zamrzivaču.
Dva koluta krastavca ostavite sa strane, a ostalima masirajte kožu lica i vrata.

Maska od gline za savršen ten

Nanesite masku od gline (možete isprobati masku koju je koristila prelijepa egipatska kraljica Kleopatra) i ostavite masku da odstoji 20 minuta (u međuvremenu na oči stavite kolute krastavca). Maska od gline dat će koži matiran izgled, potaknuti cirkulaciju kože, dati svjež i odmoran izgled, a ujedno i ukloniti nepoželjne nečistoće i masni odsjaj.

Isperite lice mlakom vodom i osušite ga.

Krema za lice za gipkost i sjaj kože

Nanesite toniranu kremu ili kremu koju svakodnevno koristite. Po želji možete nanijeti i puder, no budući da će koža nakon maske od gline izgledati savršeno, možete ovaj korak i preskočiti.

Vizualno otvorite oči

Na oči nanesite sjenilo u veseloj boji (nikako tamna sjenila, poput modroplave, tamnoljubičaste i smeđe). Ako želite nanijeti tuš, odaberite onaj u boji (plavi, zeleni, boja zlata). Svijetla boja sjenila i tuša učinit će oči vizualno “odmornijima”. Ako uvijete trepavice uvijačem, to će vizualno “otvoriti oko”.

Nanesite debeli sloj maskare. Malo boje na usnama i obrazima… Nanesite na usne sjaj vesele boje i na lice malo rumenila.

Spremni ste za izlazak! 🙂

Članak objavljen:

Saznajte više o zelenoj glini u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu