Predstavljamo Klorane liniju s organskim cupuaçu maslacem: bogatstvo i snaga Amazonije u liniji za njegu vrlo suhe kose

Klorane linija s cupuacu maslacem

Fascinantna biološka raznolikost Amazonije s više od 390 milijardi stabala i 16 tisuća različitih biljnih vrsta svima je dobro poznata. No klimatske promjene, suše i intenzivna deforestacija velika su prijetnja te narušavaju ionako krhku ravnotežu, što je navelo neke stanovnike Amazonije na promjenu poljoprivrednih metoda, naročito na području šumarstva, kako bi rekreirali prirodne eko-sustave.

U samom srcu te tehnike upravljanja zemljom, jedno drvo se ističe u nepreglednom drvnom bogatstvu Amazonije: cupuaçu. Domicilno stanovništvo je stoljećima koristilo pulpu njegovih obilatih plodova za hranu, vanjsku ljusku za izradu raznih predmeta, pa čak i sjemenke, od kojih se dobiva maslac bogat masnim kiselinama, idealan za njegu kože i kose.

Klorane stručnjaci iz odjela za istraživanje i razvoj krenuli su u pustolovinu upoznavanja tog jedinstvenog drveta i na svom putu otkrili da cupuaçu ima nevjerojatna njegujuća svojstva: hranjiviji je gotovo 1,5 puta više od poznatog hranjivog sastojka, shea maslaca.¹

S obzirom na to da dermokozmetički brend Klorane oduvijek počiva na fascinaciji snagom biljaka i nesebičnosti u dijeljenju svoje botaničke ekspertize s ostatkom svijeta, ne čudi da je baš cupuaçu esencijalni sastojak nove Klorane linije za njegu vrlo suhe kose, grube i oštećene od raznih tretmana (sušenje fenom, izravnavanje i bojanje), linije u kojoj je sadržano sve bogatstvo i raznolikost Amazonije. 

Dobro je poznavati snagu biljaka 

Snaga biljaka
Foto: Klorane

Organski cupuaçu maslac bogat je masnim kiselinama (Omega-6 i Omega-9) koje jamče sjajna njegujuća svojstva. Iznimno njegujući djelatni sastojak čuva vodu koja se nalazi u epidermisu i vlaknima kose. Formula s najmanje 83 % sastojaka prirodnog podrijetla obiluje hranjivim sastojcima kao što su oleinska i linolna te arahidonska i behenska kiselina, koje dubinski hidriraju i hrane čak i najsušu kosu, a da je pritom ne otežavaju.

Oštećena vlakna kose su osnažena i otpornija, a vaša kosa je oporavljena već nakon prvog korištenja. Miris odlikuju tople, ugodne note kombinacije cvijeta frezije i mlijeka pamuka, koje Klorane proizvodima s organskim cupuaçu maslacem daju umirujuću nježnost koja nas poziva na kratkotrajni bijeg od svakodnevice. 

1) Temeljito čišćenje bez isušivanja

Šampon i krema s cupuacu maslacem
Foto: Klorane

Biorazgradiva formula Klorane hranjivog i obnavljajućeg šampona s organskim cupuaçu maslacem pružit će vašoj kosi bogatu njegu, hidraciju i divno opuštanje. Kremasta tekstura dubinski njeguje vlakna kose i obnavlja ih već od prvog korištenja. Nova tehnologija čak i najsušoj kosi daje osjetnu punoću i gustoću, a da je pritom ne otežava. Prema istraživanju, kosa je trenutno mekša (96%), lakša za oblikovanje (94%) te njegovana do vrhova (83%).²

Klorane hranjivi i obnavljajući šampon s organskim cupuaçu maslacem (200 ml): 76,41 kn

2) Razmršena i dubinski nahranjena kosa

Balzam i šampon s cupuacu maslacem
Foto: Klorane

Biorazgradiva formula Klorane hranjivog i obnavljajućeg balzama s organskim cupuaçu maslacem obnavlja i štiti oštećena vlakna kose. Kosa je razmršena, dubinski nahranjena i obnovljena sve do vrhova. Idealan je za kroćenje valovite i kovrčave kose. Kosa je trenutačno sjajnija (88%), zaštićena (89%), obnovljena (81%) te trajno snažnija (86%).³

Klorane hranjivi i obnavljajući balzam s organskim cupuaçu maslacem (200 ml): 98,50 kn

3) Dubinska obnova

Maska s cupuaçu maslacem
Foto: Klorane

Formula Klorane hranjive i obnavljajuće maske posebno je bogata organskim cupuaçu maslacem, što joj daje bogatu i gustu teksturu koja jamči učinkovitu obnovu i opuštanje kose. Kosa je trajno obnovljena (88%) i zaštićena (94%), trenutno je sjajnija (91 %) te njegovana i obnovljena sve do vrhova (81%).⁴

Njezino 3u1 djelovanje omogućuje da razinu obnavljanja i hidracije prilagodite trenutnim potrebama vaše kose. Tako se može koristiti kao tradicionalna maska za trenutačnu njegu i obnovu. Ostavljanjem na kosi preko noći, Klorane hranjiva i obnavljajuća maska djelovat će kao prava noćna krema za intenzivnu njegu vaše kose.

I na kraju, može se koristiti i tijekom dana kako bi ukrotila vrhove i podarila kosi dodatni sjaj – zagrijte malu količinu u rukama, nanesite i uživajte u mekoj, sjajnoj i mirisnoj kosi. 

Klorane hranjiva i obnavljajuća maska s organskim cupuaçu maslacem (150 ml): 179,90 kn 

Vratimo prirodi barem dio onoga što nam daje

Klorane i zaštita od deforestacije
Foto: Klorane

Klorane botanička fondacija posvećena je zaštiti Amazonije od deforestacije, garantirajući da će znanje i umijeće lokalnog stanovništva biti prenijeto dalje, kako stručnoj javnosti, tako i društvu općenito.

Poljoprivrednici u Santa Luziji dvadesetak se godina služe agrošumarstvom (poljoprivrednom tehnikom koja kombinira nekoliko komplementarnih lokalnih biljaka) kako bi zaštitili eko-sustav, nahranili tlo, borili se s deforestacijom te promicali biljnu i prehrambenu raznolikost. Uz pomoć i savjete djelatnika Klorane botaničke fondacije, neiskusno lokalno stanovništvo iz zajednice Bela Aurora postupno se prebacuje na ovakvu, ekološki prihvatljivu praksu.

Fondacija predano radi na podizanju svijesti o važnosti prirode i prenošenju znanja s predaka na buduće generacije, a ostvareni su i konkretni ciljevi: u dvije godine aktivnosti zasađeno je 3185 cupuaçu stabala, a pošumljeno je 11,5 hektara zemljišta. Kao dio agrošumarske inicijative na području zajednice Bela Aurora predstavljeno je osam novih vrsta, uključujući drvo kakaovca, acai palmu i drvo andirobu.⁵

Članak uređen:

Opaske:

  1. Nogueira, A.C.S., Haake, H.-M., Sales, S., Henrique, J. 2006. Performance of Cupuassu products in hair and skin care applications. Skin Care Forum BASF – The Chemical Company: 1–7.
  2. Ispitivanje o zadovoljstvu korištenja provedeno u Francuskoj na 104 žene u dobi od 18 do 65 godina koje su tri tjedna koristile samo Klorane hranjivi i obnavljajući šampon s organskim cupuaçu maslacem. 
  3. Ispitivanje o zadovoljstvu korištenja provedeno u Francuskoj na 104 žene u dobi od 18 do 65 godina koje su tri tjedna koristile samo Klorane hranjivi i obnavljajući balzam s organskim cupuaçu maslacem. 
  4. Ispitivanje o zadovoljstvu korištenja provedeno u Francuskoj na 97 žena u dobi od 18 do 65 godina koje su tri tjedna koristile samo Klorane hranjivu i obnavljajuću masku s organskim cupuaçu maslacem.
  5. Transfer of Technologies among Farmers as an Ecological Restoration Tool: Implementation of Agroforestry Systems in the Bela Aurora.

Ocijenite članak

5 / 5   1

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Predstavljamo Klorane liniju s organskim cupuaçu maslacem: bogatstvo i snaga Amazonije u liniji za njegu vrlo suhe kose

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.