Ducray Keracnyl linija za masnu kožu sklonu aknama: u godini punoj problema riješimo se barem akni

Ducray Keracnyl

Stručnjaci kažu da su svakodnevni stres, hormonska neravnoteža i nepravilna prehrana glavni uzrok pojave akni, a mi ne moramo biti stručnjaci da znamo da nas je ova 2020. godina navedenim čimbenicima izlagala vrlo često.

Kada tome svemu pridodamo i maske za lice koje su izbijanjem globalne pandemije koronavirusa postale najtraženiji modni detalj i zaštitni znak 2020. godine, jasno je da su akne tema o kojoj svakako treba pričati.

Akne nisu puki kozmetički problem; negativno utječu na emocionalno stanje i samopouzdanje pa stručnjaci Dermatoloških laboratorija Ducray njegu masne i aknama sklone kože shvaćaju vrlo ozbiljno. Keracnyl linija nudi rješenje za sve probleme povezane s masnom i problematičnom kožom, a specifičnost linije je patentirana inovacija, Myrtacine®, 100% prirodni djelatni sastojak, izoliran iz lista mediteranske biljke mirta, čije je blagotvorno djelovanje u našim krajevima poznato od davnina. 

Ducray Keracnyl: savršeni spoj učinkovitosti i ugode pri korištenju

Ducray Keracnyl - gel i krema
Foto: Ducray

Keracnyl linija nudi potpun program higijene i njege svih stanja masne i problematične kože kao što su masni sjaj kože, komedoni (miteseri i prištići) te upalne promjene na koži, ali i kod težih oblika akni koji zahtijevaju lokalnu i/ ili oralnu terapiju.

Četiri su ključna čimbenika koja utječu na stvaranje akni: seboreja (žlijezde lojnice pojačano izlučuju masnu tvar zvanu sebum), hiperkeratoza (neredovito odstranjenje mrtvih, orožnjelih stanica korneocita s površine kože), neravnoteža podvrsta bakterije Cutibacterium acnes (nova klasifikacija P. acnes za kožne vrste) i upala.

Tu na scenu stupa Myrtacine®, 100% prirodni djelatni sastojak koji svojim antibakterijskim i protuupalnim djelovanjem dokazano djeluje na biofilm¹ bakterije C. acnes i to na dva načina: uništava postojeći biofilm i sprječava nastanak novog.

Kada se koristi kao potporna njega u liječenju, dokazano pospješuje djelovanje lokalne terapije² te može spriječiti otpornost biofilma na terapiju³, što ju čini učinkovitijom. Uloga biofilma vrlo je važna u liječenju kože sklone aknama. Bakterije se organiziraju u biofilm, što ih čini otpornijim na lijekove, zbog čega anti-akne terapija ne postiže očekivane i željene rezultate. Bakterija C. acnes može tako podnijeti 10 – 1.000 puta višu koncentraciju antibiotika od one koja je potrebna da uništi slobodnu bakteriju. 

Kako do čiste i lijepe kože bez akni?

1. korak: HIGIJENA

Ducray Keracnyl - pjenušavi gel
Foto: Ducray

Ne zaboravite: u borbi protiv prištića higijena je jednako važna kao i njega! Ducray Keracnyl pjenušavi gel, svojom formulom posebno je prilagođen masnoj koži s nepravilnostima. Formula je bez sapuna s blagom osnovom za uklanjanje nečistoća i prekomjerne masnoće.

Uz Myrtacine® s ciljanim djelovanjem na C. acnes biofilm, formula sadrži Prohydrine® s hidrozaštitnom ulogom, koji obnavlja i štiti kožu od isušivanja.

Keracnyl gel se može koristiti kod svih stadija akni; od masne kože s blažim nepravilnostima pa sve do težih stadija koji zahtijevaju anti-akne terapiju, pa čak i oralnu terapiju.

Formula je ispitana pod nadzorom dermatologa, biorazgradiva je i nekomedogena. Nanesite ujutro i navečer na vlažnu kožu, zapjenite te zatim isperite vodom i posušite kožu. 

Ducray Keracnyl Pjenušavi gel za čišćenje (200 ml): 89 kn

2. korak: NJEGA

Ducray Keracnyl - krema umirujuća
Foto: Ducray

Keracnyl PP umirujuća krema protiv nepravilnosti prava je zvijezda Keracnyl linije koja djeluje na smanjenje nepravilnosti (začepljene pore, upaljene promjene, trajne ožiljke). Pospješuje učinkovitost i podnošenje anti-akne terapije, a umirujućim djelovanjem pruža koži trenutno olakšanje. 

Uz Myrtacine® , s ciljanim djelovanjem na C. acnes biofilm, tu su i Vitamin PP sa protuupalnim djelovanjem i Sabal ekstrakt sa seboregulirajućim djelovanjem. Hidratantno-hranjiva (23,5%) faza pruža vlagu koži, koja je često isušena lokalnim pripravcima koji se koriste u liječenju akni, a matirajući prašci smanjuju masni sjaj kože.

Keracnyl PP umirujuću kremu odlikuje nemasna tekstura što ju čini idealnom podlogom za make-up.

Formula je nekomedogena i ispitana pod nadzorom dermatologa. Prednost Keracnyl PP umirujuće kreme je u mogućnosti samostalne primjene, ali i u učinkovitosti i podnošljivosti u kombinaciji s anti-akne terapijom. Nanesite dva puta dnevno na čistu i suhu kožu.

Keracnyl PP umirujuća krema protiv nepravilnosti (30 ml): 126 kn

Članak uređen:

Opaske:

  1.  In vitro test procjene djelovanja Myrtacine® djelatnog sastojka na C. acnes.
  2.  Jahns, A.C., Lundskog, B., Ganceviciene, R. et al. An increased incidence of. P.acnes biofilm in acne vulgaris: a case control study. British Journal of Dermatology; 2012; 167:50-58.
  3. Feuillolay, C., Pecastaings, S., Le Gac, C. et al. A Myrtus communis extract enriched in myrtucummulones and ursolic acid reduces resistance of Propionibacterium acnes biofilms to antibiotics used in acne vulgaris. Phytomedicine; 23 (2016); 307-315.

Ocijenite članak

5 / 5   1

Foto: Ducray

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Ducray Keracnyl linija za masnu kožu sklonu aknama: u godini punoj problema riješimo se barem akni

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.