5 savjeta za ugodnu kupnju skija prije sezone

Hervis - kupnja skija

Bez obzira na to jeste li aktivan ili tek rekreativan skijaš, na snježnu planinu ne možete ići bez kvalitetnih i pouzdanih skija. Izbjegnite kupovinu u zadnji čas i pronađite idealan par već danas uz ovih pet preporuka!

Blaga se jesen uskoro bliži svom kraju, a zima već proviruje iza ugla najavljujući snježne radosti. Bijelim se pahuljama uvelike vesele i skijaši. Jedva čekaju iz podruma i tavana iznijeti skijašku opremu i zaputiti se na snijegom prekrivene planine. No, prije negoli stanu na skije i osjete navalu adrenalina dok im hladni vjetar grize obraze, ovi ljubitelji snježnog sporta će svoju ski opremu temeljito pregledati, a stare i dotrajale dijelove zamijeniti novima!

Ako se i vi radujete šuštanju snijega pod nogama dok lovite zavoje na stazi, provjerite stanje svoje skijaške opreme već sad kako biste je mogli na vrijeme nadopuniti ispravnijim i modernijim modelima koji će vam pružiti veću udobnost i bolju sigurnost u vožnji. Kupovina skija mnogima predstavlja noćnu moru, no imamo recept pomoću kojeg ćete bez puno brige i stresa naći najbolji par uskih dasaka za spuštanje po snijegu – za sebe!

1. Dobro se informirajte prije kupnje

Potraga za odgovarajućim skijama lako može postati iscrpljujuća i zamorna ako ne znate što zapravo tražite. Danas na tržištu postoji velik broj različitih modela skija, a tehnologija u njihovoj izradi je svake godine sve naprednija. I baš zato izbor pravih skija nije jednostavan, već na njega utječe više faktora.

Jedan od najbitnijih elemenata je da budete iskreni prema sebi kada su u pitanju vaša razina skijanja i fizička sprema u kojoj se nalazite. Ne precjenjujte svoje mogućnosti jer biste na stazi mogli nastradati, dok podcjenjivanje može dovesti do žuljeva i bolova u nogama, a vaše skijaško umijeće neće napredovati.

O svim novostima i informacijama iz svijeta skija možete pročitati na Internetu ili se jednostavno uputite u Hervis, specijaliziranu trgovinu sportske opreme gdje će stručno osoblje prepoznati vaše potrebe, odgovoriti na sva vaša pitanja, pružiti vam svu potrebnu podršku i olakšati vam izbor.

2. Ne tražite najbolje skije na svijetu, već najbolje za sebe

Hervis - najbolje skije
Foto: Hervis

Na tržištu postoje skije za svaki način skijanja i svaku vrstu terena. Početnicima su primjereniji svestrani all-round modeli koji su mekši, kraći i širi jer takav dizajn omogućuje izvođenje dugih i kratkih zavoja pri različitim brzinama. Tvrđi i duži race modeli skija namijenjeni su skijašima s izvrsnim skijaškim vještinama i odličnom tjelesnom kondicijom jer su brže, stabilnije i bolje kližu.

Skije su u osnovi dizajnirane tako da ih mogu koristiti oba spola. Međutim, u posljednje vrijeme većina proizvođača nudi i modele dizajnirane upravo za žene. Osim što su lakše, mekše i kraće od muških skija, ovim modelima treba manje snage za manevriranje, a i ljepšeg su dizajna. Zapamtite: ne trebaju vam najbolje skije na svijetu, već najidealnije za vas!

3. Unaprijed odredite budžet!

Mnogi govore da je skijanje skup sport. Ako se oprema kupuje u jeku sezone, onda se za nju uistinu daje pravo malo bogatstvo. Međutim, pravi zaljubljenici u skijanje znaju da se oprema kupuje prije i poslije skijaške sezone, kada nastupaju sniženja i posebne akcije.

U dobru opremu uvijek vrijedi investirati – isplatit će se višestruko u godinama koje slijede. A tko voli skijanje, taj će naći način kako nove skije ili neki drugi dio opreme uklopiti u svoj budžet.

4. Razmišljajte i o pancericama

Hervis - pancerice
Foto: Hervis

Kada već kupujete skije, nije zgorega nabaviti i nove skijaške cipele. Tzv. pancerice su dio opreme koji najviše može utjecati na ugodu tijekom skijanja, ali i na napredak u tehnici. Nose se po cijeli dan, i to vrlo često u nepovoljnim vremenskim uvjetima, a bitne su jer štite zglobove i stopala pri padovima. I zato razmislite o kupnji seta skija i pancerica kako biste maksimalno uživali u ovoj skijaškoj sezoni.

5. Iskoristite Black Friday akciju

Nevjerojatna sniženja koje donosi Crni petak najbolji su povod da napokon kupite skije koje već duže priželjkujete. Dobro razmislite što vam je sve potrebno jer tko zna kada ćete imati drugu priliku da za atraktivne cijene nabavite i skijaške hlače i jakne, kacige, naočale, rukavice i štapove.

Svu opremu za jedan od najpopularnijih zimskih sportova današnjice možete pronaći u najbližoj prodavaonici ili online shopu Hervisa!

Članak uređen:

Ocijenite članak

3 / 5   2

Foto: Hervis

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

5 savjeta za ugodnu kupnju skija prije sezone

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.