Maloljetne i mlade majke samopouzdanje stječu kickboxingom

Aktivna mama - kickboxing

Uočivši potrebu za jačim poticanjem zdravih navika i aktivnih stilova života kroz organizirane sportske aktivnosti, Udruga roditelja Korak po korak pokrenula je projekt #AktivnaMAMA namijenjen maloljetnim i mladim majkama.

U okviru projekta mlade mame tako mogu dvaput tjedno potpuno besplatno trenirati kickboxing u suradnji s Kickboxing klubom Leon Gym na zagrebačkim Ravnicama, a na treninge mogu povesti i djecu o kojoj brinu stručne suradnice Udruge i volonteri Kluba.

Kickboxing Leon
Foto: Kickboxing klub Leon

Tijekom niza godina pružanja usluga savjetovanja i psihosocijalne podrške kroz Savjetovalište MAMA JE MAMA u Zagrebu uočili smo kako je uz ulaganje u psihosocijalnu zaštitu maloljetnih i mladih majki izrazito potrebno i poticati njihove zdrave navike. Kickboxing smo prepoznali kao odličan alat i za poticanje razvoja socijalnih vještina, ali i kao sjajan sport kojim se fizički razvija cijelo tijelo te utječe na pravilno formiranje i sazrijevanje osobnosti kroz jačanje samopouzdanja i samostalnosti, upravo ono što mladim majkama treba“, izjavila je Silvija Stanić, izvršna direktorica Udruge roditelja Korak po korak.

S veseljem smo prihvatili inicijativu Udruge roditelja Korak po korak i drago nam je što naši licencirani i educirani treneri mogu pomoći mladim majkama da ojačaju svoje samopouzdanje i pronađu dodatnu snagu za suočavanje sa svakodnevnim izazovima. Kickboxingom pomažemo mladim mamama da povećaju svoju snagu, motoriku i koordinaciju pokreta, kao i da steknu više discipline i samokontrole te se bolje nose sa stresom“, izjavio je Leon Beneta, osnivač i glavni trener Kickboxing kluba Leon Gym.

Projekt #AktivnaMAMA dio je programa MAMA JE MAMA koji Udruga roditelja Korak po korak provodi već godinama nastojeći osnažiti maloljetne i mlade trudnice, majke i roditelje koji su socijalno ugroženi kako bi se povećala kvaliteta njihova života te smanjio rizik od siromaštva i socijalne isključenosti. Aktivnosti programa obuhvaćaju pružanje intenzivne psihosocijalne podrške, razvoj novih socijalnih usluga i jačanje kapaciteta stručnjaka za rad s maloljetnim roditeljima.

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Maloljetne i mlade majke samopouzdanje stječu kickboxingom

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.