Horvatov pohod 12.01.2020. – pridružite se planinarima

Horvatov pohod

Već osamnaestu godinu u siječnju, Hrvatsko planinarsko društvo “Lipa”  tradicionalno organizira Zimski planinarski pohod s hodanjem od središta Sesveta do planinarskog doma na Lipi. 

Horvatov pohod polazna tocka
Foto: HPD Lipa

Ovaj pohod planinari posvećuju svome preminulom dugogodišnjem članu, predsjedniku i idejnom začetniku zimskog pohoda, Ivanu Horvatu po kojem se od 2016. godine zimski pohod naziva njegovim imenom.

Horvatov pohod održava se ove nedjelje, 12. siječnja 2020. Polazak je u 8.30 sati ispred spomenika Hrvatskim braniteljima na raskrižju Zagrebačke i Bistričke ulice u Sesvetama, a planinari se markiranom planinarskom stazom koja iz Sesveta ide šumom Divjača i dalje uz sela sesvetskog podsljemenskog područja do završnog, malo strmijeg planinarskog uspona do doma na Lipi.

Za to pješačenje je potrebno oko 4 do 5 sati ovisno o uvjetima na stazi. Na početku zadnje trećine puta, u kući prijatelja „Lipe“ Peje, sve sudionike čeka besplatna okrjepa: čaj, kuhano vino, kolači … pri čemu će organizator rado zaprimiti dobrovoljni prilog.

Horvatov pohod sesvete
Foto: HPD Lipa

U planinarskom domu domari pak nude već uobičajena planinarska jela.

Prema najavama očekuje se veliki broj planinara sa zagrebačkog područja, ostalog dijela Hrvatske kao i iz Slovenije. Prigoda je to da se upoznaju s  lijepim medvedničkim prigorskim krajolicima kada vegetacija miruje.

Članak uređen:

Ocijenite članak

0 / 5   0

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu

Vaši komentari

Komentare nagrađujemo.

Horvatov pohod 12.01.2020. – pridružite se planinarima

Želimo vas motivirati da svojim znanjem i iskustvom doprinesete cjelovitosti sadržaja na portalu.

Aktivne komentatore koji se trude doprinijeti nagrađujemo.

Svaki mjesec biramo najzaslužnijeg komentatora. Najboljem komentatoru mjeseca poslat ćemo obavijest e-mailom. Ukoliko u roku 8 dana ne primimo povratni odgovor, izabrat ćemo novog komentatora mjeseca i dodijeliti mu/joj nagradu. Nagradu smo u mogućnosti poslati samo punoljetnim osobama na adresu u Republici Hrvatskoj.

Što je poželjno:

  • komentar u kojima su iznesene korisne informacije koje nadopunjuju članak
  • komentar u kojima se dijeli vlastito iskustvo koje može biti korisno drugima
  • komentar je odgovor na pitanje postavljeno od drugog čitatelja ili postavljeno vlastito pitanje

Trenutno nema komentara budite prvi i komentirajte članak.