Mršavljenje uz Jillian Michaels – utegnite svoje tijelo u samo 30 dana

mrsavljenje

Jillian Michaels je trenutno jedna od popularnijih fitness stručnjaka, životnih trenera i motivacijskih govornika. Svjetsku slavu stekla je nastupom u reality TV seriji “Najveći gubitnik” u kojoj se pretili ljudi natječu u gubitku kilograma.

Slava stroge trenerice omogućila joj je da od 2004. izgradi vlastito fitness carstvo. Michaels ima vlastitu seriju video-vježbi, liniju odjeće, newsletter s milijunima pretplatnika i nekoliko autorskih knjiga te dvoje djece s partnericom Heidi Rhoades.

Njezino traumatično odrastanje i težak put do uspjeha pretvorili su je u borca koji nadahnjuje ljude diljem svijeta. Gotovo je nemoguće naći osobu kojoj vježbanje uz nju, odnosno njezine videe nije pomoglo. Postanite dio zadovoljne gomile još ovaj mjesec.

jillian-michaels

30-dnevni program vježbanja

Najpopularnija metoda Jillian Michaels, odnosno program za učinkovito mršavljenje je takozvano “30-dnevno uništenje” koji garantira sagorijevanje viška kilograma. O čemu je riječ?

Riječ je 30-dnevnom programu vježbanja podijeljenom na tri razine. Idealno bi bilo na svakoj razini provesti 10 dana, ali korisnici spominju kako se vrijeme provedeno na jednoj razini može prilagoditi vašoj fizičkoj spremi.

Vježbe su primarno bile dostupne isključivo na DVD-ima Jillian Michaels, ali većina je danas dostupne besplatno i online.

Prema ovom programu trebate svakodnevno posvetiti 25 minuta intenzivnom vježbanju, a svaki tjedan preporučuje se jedan dan odmora. Jillian Michaels vježbe u videima pokazuje uz pomoć dvije djevojke, koje vježbaju na različitim intenzitetom, te sami možete odabrati koju od njih tri ćete pratiti.

5 faza svakog treninga:

 • zagrijavanje (vjetrenjače, jumping jacks),
 • 1. krug,
 • 2. krug,
 • 3. krug,
 • hlađenje.

Svaki krug počinje trominutnim vježbama snage (sklekovi, čučnjevi, iskoraci) na koje se nastavljaju dvominutne kardio-vježbe (skokovi i šutevi), a završava jednominutnim vježbanjem trbušnih mišića (trbušnjaci).

Prema Michaels, ova kombinacija je najbrži i najučinkovitiji način da se oslobodite viška masti i dovedete u top formu. Tijekom ovih kratkih ciklusa vježbe se izmjenjuju svakih 30 sekundi te je nemoguće da vam ijedna od njih dosadi ili da vas potpuno iscrpi.

Također, iako je riječ o vrlo brzim vježbama, preporučuje se da tempo vježbi prilagodite sebi kako bi izbjegli ozljede.

jillian-michaels

Prva razina (level 1)

Ova razina ima najlakše vježbe, ali s obzirom na to da se radi o prvoj razini, ona služi kako bi aktivirala sve grupe mišića. Ako niste naviknuli na vježbanje, sigurno ćete osjetiti bolove u mišićima te vrlo brzo osjetiti i vidjeti promjene na tijelo.

Druga razina (level 2)

Ona je posvećena jačanju gornjeg dijela tijela; ruku, ramena i leđa. Iako su vježbe teške, ako ih pravilno izvodite, brzo ćete vidjeti rezultate.

Treća razina (level 3)

Posljednja razina je iznimno intenzivna, a na njoj naglasak nije ni na jednom određenom području. Na početku vam se može učiniti kako su kardio-vježbe prezahtjevne, ali ako izdržite prvih nekoliko dana, izdržat ćete i do samog kraja.

Što vam je potrebno za vježbanje?

 • prostirka za vježbanje;
 • dva manja utega;
 • odjeća za vježbanje.

Iako zapravo nijedna od ovih stavki nije neophodna, svaka od njih može vam olakšati vježbanje. Odijelo možda ne čini čovjeka, ali prikladna odjeća za vježbanje od vas može napraviti sportaša rekreativca.

Prednosti programa

 • Možete ga proći iz udobnosti vlastite sobe.
 • Ne možete se izvući izlikama da vam je nedostupno, skupo ili da nemate dovoljno vremena za vježbanje.
 • Vježba traje samo 25 minuta, a uključuje i zagrijavanje i hlađenje.
 • Program sadrži puno različitih vježbi te razbija monotoniju vježbanja.
 • Učinkovit je!
 • Jillian Michaels nije blaga, ali je dobra trenerica. Iako potiče sve da izguraju vježbe do kraja, ima razumijevanja i dopušta povremeni predah kad god vježbe postanu prezahtjevne.

Koliko je učinkovit (iskustva)?

Ovakvo vježbanje nije magično rješenje koje će istopiti sve vaše suvišne kilograme, ali vas može na vrlo zdrav i zabavan način navesti da prigrlite fitness kao svakodnevicu. Većina polaznika i korisnika ovoga programa navodi isključivo pozitivna iskustva.

30-dnevni program može biti izazov i za iskusne sportaše i atletičare. Uspjesi variraju, ali nitko tko je dovršio program nije ostao bez vidljivih rezultata. Ova metoda idealna je za gubljenje centimetara u donjem dijelu tijela, osnaživanje organizma i jačanje fleksibilnosti tijela.

Vrlo često se sama težina ne mijenja radikalno, ali vježbanjem povećana mišićna masa čini da vaše tijelo izgleda fantastično. Nakon življenja u suknji ili širokim majicama, mogli biste konačno ući u nešto usko i ne osjećati se smiješno. Osim toga, mišićna masa omogućuje bolje sagorijevanje kalorija i u danima koji slijede.

Za najbolje rezultate, pazite da dovoljno spavate, pravilno jedete i pijete puno vode. Koliko god se ovi savjeti činili ispraznima, oni su uvijek u službi poboljšanja kvalitete vašeg života, bez obzira na kilograme.

Članak objavljen:

Ocijenite članak

4.80 / 5   5

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Podijelite članak

Kopirajte adresu