Čupavci – recept
- Budite prvi i komentirajte!
- 1 min čitanja
Sastojci:
Biskvit
- 25 dag brašna,
- 25 dag šećera,
- 10 dag biljnog margarina,
- 2.5 dl sojinoga mlijeka,
- 1 prašak za pecivo,
- 4-10 dag kokosa,
- vanilin šećer.
Preljev
- 30 dag čokolade za kuhanje,
- 15 dag biljnog margarina,
- 10 žlica sojinoga mlijeka,
- 20 dag kokosa u prahu.
Priprema:
- Sve sastojke za tijesto dobro izmiješati, osim kokosa.
- Kada je tijesto glatko, umiješati kokos i ne miksati, već samo dobro promiješati.
- Tijesto izliti u namašćen lim i peći na 180°C. Biskvit je pečen kada se rubovi lagano odvoje.
- Ne otvarati pećnicu za vrijeme pečenja. Pečeni biskvit ohladiti i narezati na kocke željene veličine. Na laganoj vatri otopiti margarin i čokoladu te dodati mlijeko. Kad krema zakuha, maknuti s vatre.
- Kockice umakati u toplu čokoladnu kremu i uvaljati u kokosovo brašno.
Tekst Dana
Za vas izdvajamo
Pokrovitelj Poliklinika Aviva
Poslušajte Momčila Otaševića i stručnjake te besplatno izmjerite PSA
- Nova Studio
- 1 min čitanja
Članak objavljen: