Kardamon (Elettaria cardamomum)

kardamon

Kardamon možemo naći u prodaji kao zatvorene zelene mahunice ili kao prah. Izuzetno je aromatičan te se koristi u čaju, kolačima ili voćnim salatama. Djeluje stimulativno, jača srce i pluća, oslobađa od vjetrova i osvježava dah.

U Indiji se dodaje u čaj, a beduini ga dodaju u kavu jer ublažava loše djelovanje kofeina. Mahunica kardamona se može žvakati radi smirenja, osvježavanja daha te za bolji rad mozga.

Članak objavljen:

Saznajte više o zdravlju srca i kardiovaskularnog sustava u sljedećim tekstovima:

Ocijenite članak

5 / 5   2

Napomena: Ovaj sadržaj je informativnog karaktera te nije prilagođen vašim osobnim potrebama. Sadržaj nije zamjena za stručni medicinski savjet.

Vezani pojmovi: kardamon, 

Podijelite članak

Kopirajte adresu